Epidemiolog Rončević: Za ukidanje svih mjera treba cijepiti više od 70% građana

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DOBRICA RONČEVIĆ, glavni epidemiolog u Primorsko-goranskoj županiji, kazao je da je za ukidanje svih mjera protiv suzbijanja covida-19 potrebno cijepiti više od 70% stanovništva.

"Broj hospitaliziranih počeo se smanjivati na onu mjeru koju smatramo realnim odrazom u odnosu na testirane osobe i on sada iznosi 7.9 posto aktivnih slučajeva. Što se tiče cijepljenja, ono se odvijalo kroz cijeli protekli tjedan i vikend. Trenutačno je prvom dozom u PGŽ-u cijepljeno više od 71 tisuće osoba, a 24.234 građana cijepljena su i drugom dozom. Dinamika se cijepljenja ubrzala i povećala te odgovora količini cjepiva koju dobivamo i koja je veća”, kazao je Rončević, a prenosi Novi List.

"Nije dovoljno da je samo polovina stanovništva cijepljena, nego je potrebno znatno više, kako bismo se oslobodili svih ovih mjera koje smo dužni primjenjivati već drugu godinu, a koje nam kvare kvalitetu života. Za protuepidemijsku cijepljenost moramo postići više od 70 posto cijepljenih dvjema dozama, što znači da će se ova kampanja nastaviti i ujesen”, dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.