Dva načelnika općina podržali policijskog šefa koji je uznemiravao policajke

Foto: Foto: Index/Facebook

MIRNI prosvjed podrške načelniku Postaje granične policije Gruda Matku Klariću, koji je optužen za navodno seksualno uznemiravanje i diskriminiranje četiri policijske službenice, održan je u nedjelju pred zgradom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

>> Policijski šef kod Dubrovnika seksualno uznemiravao mlade policajke, nije smijenjen

Nakon našeg članka, o optužbama se putem odvjetnika očitovao i Matko Klarić, koji je sve optužbe negirao, ističući kako je cilj objava bio difamirati ga osobno i profesionalno te kako je riječ o medijskom linču.

"Riječ je o nikad kažnjavanom i višestruko pohvaljivanom i nagrađivanom djelatniku MUP-a, zaposlenom u strukturama MUP-a više od dvadeset godina, koji je postigao izuzetne rezultate u svom radu, a posebno na sprječavanju odnosno otkrivanju trgovine narkoticima, pa je stoga ovakav medijski linč bez ikakvog dokaza zapravo neshvatljiv", stoji u očitovanju koje je potpisao odvjetnik Dario Obradović.

Klarića je branila i njegova supruga Arnaudija. 

>> Supruga policajca koji je uznemiravao žene: Izvadili su njegovu dobrotu iz konteksta

"Žao mi je što su žrtvovali cijelu obitelj da bi mu napravili nekakvu osvetu ili radno mjesto uzeli, jer nije više u pitanju ovdje radno mjesto, ovdje je pitanje obraza", rekla je. 

Svi govore kako se radi o medijskom linču

Grupa podrške Klariću otvorena je na društvenim mrežama, a načelnici Konavala i Župe dubrovačke Božo Lasić i Silvio Nardelli istakli su kako se protive medijskom linču koji, po njima, sigurno ne pridonosi rješenju pitanja o Klarićevoj krivnji.

Njihovo zajedničko priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim nedjelima načelnika Postaje granične policije Gruda, gospodina Matka Klarića jer je suradnja s policijom dio našega svakodnevnog rada.

Iz svoga iskustva možemo svjedočiti da je Matko Klarić kao načelnik PGP Gruda postizao odlične rezultate u svom radu, a značajan je njegov doprinos u Vijeću za prevenciju kriminaliteta.

Kažu da nema službene potvrde krivnje

Podsjećamo na to da je u Republici Hrvatskoj presumpcija nevinosti jedno od temeljnih zakonskih načela i ovakav medijski linč sigurno neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv. Stoga se, ne ulazeći u predmet istrage i istinitost navoda koji mu se stavljaju na teret, protivimo medijskom linču jer za sada nema službene potvrde krivnje ili osude za ono za što ga se optužuje. Ako mu se dokaže krivnja, morat će snositi posljedice.

Međutim, dok se to ne dokaže, a poštujući slobodu medija, apeliramo u ime svakoga slobodnog čovjeka u Republici Hrvatskoj, Konavlima i Župi dubrovačkoj na poštovanje ljudskoga dostojanstva", napisali su načelnici Božo Lasić i Silvio Nardelli. 

Poštovani, Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim...

Posted by Božo Lasić on Sunday, January 24, 2021
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.