Dječak koji se raznio bombom je prije osam godina ubio majku iz očeva pištolja

OPASNA igra stajala je šake 12-godišnjaka iz Bilja. Dječak je jučer oko 15.50 sati na katu kuće u Blatnoj ulici aktivirao ručnu bombu M-75.

U eksploziji je teško ozlijeđen i ubrzo je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje su mu liječnici morali amputirati šaku. Šrapneli iz bombe su ga pogodili po cijelom tijelu, a stradale su mu i obje noge. Ozljede koje je zadobio u eksploziji su opasne po život.

U kući pronađen arsenal oružja

Jučer je pregledana  prazna kuća u kojoj se dogodila eksplozija, a u vlasništvu je 47-godišnjeg dječakova oca. Policajci su bili i u kući gdje nesretni dječak živi. U pretrazi je pronađeno 10 metara štapina, dva puta po 200 grama TNT eksploziva, 5 kilograma PEP eksploziva, 7 ručnih bombi, 19 detonatorskih kapisli, dvije mine, pištolj, revolver, 771 komad raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za poluautomatski karabin, pištoljski spremnik i vojni nož.

Otac nesretnog dječaka je uhićen te se protiv njega provodi istraga zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Udaljen je s dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a bit će podnesena i kaznena prijava.

Prije osam godina dječak ubio svoju majku!

Policija nam je potvrdila da je  7. siječnja 2002. dječak ubio svoju majku. Njegov otac došao je s posla te odložio odoru i pištolj s metkom u cijevi na dječaku dostupno mjesto. Dječak je uzeo pištolj i majku iz blizine pogodio u glavu. I tada je protiv oca bila podnesena kaznena prijava, no zasad nismo uspjeli doći do informacije kakva je bila odluka suda. Nesretni dječak ima starijeg brata i sestru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.