Danas još kiša, u gorju susnježica i snijeg. Od sutra toplije, a od nedjelje +25

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Nestabilno vrijeme očekuje nas i danas diljem Hrvatske. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda u većem dijelu zemlje prevladavat će promjenljivo oblačno vrijeme, s kišom koja će biti najmanje izražena na istoku.

Gorska Hrvatska suočit će se s padalinama u obliku susnježice i snijega, dok će na sjevernom Jadranu jutarnji sati donijeti pljuskove praćene grmljavinom. Na južnom Jadranu očekuje se većinom sunčano vrijeme, ali lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi.

U unutrašnjim dijelovima zemlje ujutro bi moglo biti magle.

Vjetar će biti uglavnom slab, no na Jadranu će povremeno puhati umjerena bura, a ponegdje jugozapadnjak i jugo.

Temperature će se kretati između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa, dok će u gorju biti nešto niže.

Sutra uglavnom sunčano i suho na kopnu

Nakon razdoblja promjenjivih vremenskih uvjeta, u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske sutra se očekuje djelomično sunčano i uglavnom suho vrijeme, dok će na Jadranu vladati promjenljivije vrijeme s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima, najavljuju meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će u kontinentalnim područjima biti većinom slab, s dominantnim južnim i jugozapadnim smjerovima. Na obali će prevladavati umjereno jugo.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 0 do 5 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 8 do 11 stupnjeva Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 15 do 19 stupnjeva Celzijusa.

Od nedjelje se vraća ljeto

Već u nedjelju sudeći prema podacima s DHMZ-a vraćaju nam se opet ljetne temperature, pa se očekuje da će biti oko 25 stupnjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.