Čačić, Josipović, Linić, Kosor u borbi za fotelje: "Vidi se da imamo što ponuditi"

Foto: Hina

KOALICIJA stranaka Uspješna Hrvatska, Narodna stranka - reformisti i Naprijed Hrvatska! -progresivni savez, predala je kandidacijske liste za parlamentarne izbore DIP-u. Uz predsjednike dviju stranaka Radimira Čačića i Ivu Josipovića, na predaji lista bili su i svi njihovi nositelji.

Predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić rekao je da, kad je riječ o koaliciji, očekuje 5-10 mandata, a kad je riječ o njegovoj stranci onda između 3 i pet mandata. Rekao je da je njihova udarna jedinic 3. izborna jedinica i da u njoj očekuju do 3 mandata jer, kaže, četiri nisu realna. Naglašava da u svim jedinicama imaju vrlo ugledne i snažne ljude iza kojih stoje provjerljive biografije.

Kad je riječ o postizbornim koalicijama, Čačić je rekao: "Očito je i to govorim već duže vrijeme, to govorim već duže vrijeme: nije na nama da mislim o njima, a jest na njima da jako misle o nama,"

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! - progresivni savez Ivo Josipović rekao je da su izašli u svim izbornim jedinicama, a imaju i listu nacionalnih manjina - bošnjačke i romske.

"Očekujemo jako dobar rezultat. Sigurni smo da će ovi izbori pokazati da se naše biračko tijelo dijeli samo na dvije velike stranke. Mi drugi imamo što ponuditi, to se vidi i iz naših programa i biografija," rekao je Josipović. Osvrnuo se i na svoje "antispotove" koji su izazvali brojne reakcije. Smatra da su reakcije odlične budući da su imali malu blokadu u medijima, a sada su, kaže, došli do svih medija. "Bitno je da se priča", zaključio je Josipović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.