Bjegunac iz Splita se brani šutnjom, pritvoreni pomagači. Odvjetnik: On nije bježao

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, MUP

IVAN BOŽIĆ, 29-godišnjak osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva policajca na kojega je naletio automobilom, nakon čega je uhićen jučer popodne u Solinu, na ispitivanju u policiji se branio šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

"Mogu vam samo reći da se u policijskoj upravi branio šutnjom. Sada će biti saslušan na Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga idemo kod suca istrage. No on će se i tamo braniti šutnjom", kratko je za Hinu izjavio Božićev branitelj, splitski odvjetnik Vinko Gulišija. "Nije bio u bijegu. Pojavio se kada je njegov otac našao odvjetnika“, kazao je Gulišija. 

Božić je uhićen u četvrtak popodne, nakon dana i pol bijega, u kući na području Solina. Navodno je u vrijeme uhićenja s trojicom muškaraca gledao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Belgije.

U prvom satu srijede u Ulici Domovinskog rata Božić je ne zaustavljajući se na policijski znak stop svojim Golfom udario 20-godišnjeg policijskog vježbenika, teško ga i po život opasno ozlijedivši, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je najprije objavila fotografiju vozila s nadzornih kamera, a potom i fotografiju vozača te identitet. Potraga je trajala od srijede u 1 sat poslije ponoći do četvrtka u 16:30. Teško ozlijeđeni policajac je još uvijek u životnoj opasnosti, ali je stabilno i smješten je u jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Policija objavila nove detalje

S novim detaljima o slučaju večeras se oglasila i policija.

"Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju (čl.111 st.6 u svezi čl.34 KZ-a), a za kojeg se osnovano sumnja da je osobnim vozilom udario i teško ozlijedio policijskog službenika dana 30. studenog 2022. godine. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutog kaznenog djela 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Također je kriminalističkim istraživanjem potvrđena osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog dijela (čl.303 st.1 KZ-a). Naime potvrđena je osnovana sumnja da su 31-godišnjak i 22-godišnjak gore spomenutom 29-godišnjaku pomagali u sakrivanju nakon počinjenog kaznenog djela. Zbog osnovane sumnje u počinjene spomenutog kaznenog djela 31-godišnjak i 22-godišnjak su također predani pritvorskom nadzorniku.

Za jednu osobu nisu utvrđeni elementi kaznenog djela te je puštena na slobodu", objavila je policija.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.