Bin Ladenova glava bila je ucijenjena na 25 milijuna dolara. Tko će dobiti taj novac?



BIN LADEN zadnjih deset godina bio je najtraženiji svjetski bjegunac. Američke vlasti ponudile su nagradu od čak 25 milijuna dolara bilo kome tko može ponuditi informacije koje bi ih dovele do Bin Ladena.

Tko će, i hoće li itko, dobiti taj novac, zapitali su se u CNN-u. Prema za sada dostupnim informacijama iz State Departmenta, još nije poznato hoće li nagrada za hvatanje Bin Ladena biti isplaćena, odnosno nije poznato jesu li američki istražitelji imali informatora koji ih je doveo do šefa al-Qaide.

Nagradu za Bin Ladena nudili su i američka Udruga pilota i Udruga djelatnika u zračnom transportu (ATA), koji su udruženo ponudili 2 milijuna dolara. Steve Lott, glasnogovornik ATA-e, kaže da za sada nisu dobili formalni zahtjev za isplatu obećane nagrade.

Program američke vlade nazvan "Nagrada za pravdu" u 27 godina svog postojanja pokazao se vrlo efikasnim. Ukupno je isplaćeno više od 100 milijuna dolara na račune 60 različitih osoba. Dobro plaćeni informatori pomogli su, primjerice, u uhićenju Ramzija Yousefa, koji je organizirao napad na WTC 1993. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.