TERORISTIČKI NAPAD U BEČU

Bečki terorist je živio u stanu koji mu je plaćao grad, dobivao i pomoć od 917 eura

Foto: Bild.de

BEČKI terorist sjevernomakedonskih korijena Kujtim Fejzulai živio je o državnom trošku, u stanu koji mu je plaćao grad Beč.

Mrzio je grad koji mu je financirao život, a bez obzira na to što je služio zatvorsku kaznu za pokušaj pridruživanja ekstremistima u Islamskoj državi u Siriji, Fejzulai je u rekordnom roku dobio subvencionirani stan, piše Kronen Zeitung.

>> Savjetnik napadača iz Beča: Sumnjao je u vlastitu predanost vjeri, to je opasno

Dvadesetogodišnjak se 11. veljače 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a ugovor o najmu stana potpisao je početkom svibnja, dok drugi to čekaju godinama. Koristio je stan od 41.9 kvadratnih metara.

Zanimljivo je da je Fejzulai dobivao socijalnu pomoć od 917.35 eura, a taj iznos trebao je početkom prosinca biti smanjen zbog nedostatka sredstava.

>> Terorist iz Beča izigrao je sustav. Zašto se to uporno događa?

Kujtim Fejzulai je u ponedjeljak navečer u Beču hladnokrvno ubio četiri osobe. Ubijene su dvije Austrijanke stare 21 i 39 godina, 44-godišnji Austrijanac i 24-godišnji njemački državljanin koji je studirao na fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beču.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz teroristički napad u Beču instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: napad Beč

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.