Baldasar u nadzorni odbor gradske tvrtke angažirao svjedoka iz afere Planinska

Foto: FaH

NADZORNI odbor splitske gradske tvrtke Parkovi i nasadi ostao je bez predsjednika. SDP-ovac Marin Mihanović, svojedobno član izbornog stožera Ive Baldasara, dao je ostavku iz osobnih razloga.

Navodno nije u pitanju čišćenje kadrova koji su ostali vjerni Zoranu Milanoviću, odnosno, SDP-u. Mihanović je diplomirani pravnik zaposlen u Obrtničkoj komori, no danas nismo uspjeli doći do njega kako bi ga pitali o razlozima ostavke.

To je inače već četvrta promjena u nadzornim odborima splitskih gradskih firmi u posljednja dva mjeseca otkako je došlo do teškog loma u SDP-u. Već prije Baldasar je napravio rošade kojima je iz nadzornih struktura uklonio šefa i tajnika Foruma mladih te tajnicu gradske organizacije iz nadzora 

Strateški razvoj i EU fondovi

Umjesto Mihanovića, Baldasar je u Nadzorni odbor Parkova postavio Sebastiana Vukušića, svjedoka na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Planinska.

"Nemam veze ni sa Sanaderom, ni sa Fiolićem, kod kojeg sam kao suradnik bio angažiran mjesec dana na poslovima sa EU fondovima i strateškom razvoju. Fiolić me je spomenuo kao suradnika i zato su me pozvali na suđenje u slučaju Planinska", pojasnio nam je Vukušić.

Na suđenju je govorio o svom razgovoru sa Fiolićem koji mu se povjerio kako je novac od prodaje zgrade potrošio za izgradnju kuće svog sina i kako mu je nakon izlaska iz pritvora rekao da nije on meta, već Sanader, a što je već sve izašlo u intervjuu kojeg je Fiolić dao za jedan dnevnik. 

Vukušić je magistar agronomije i stručnjak za EU fondove. Ne zna kako je došlo do angažmana u Parkovima. I on se jutros iznenadio kada smo ga obavijestili o tome. Životopis je predao prije par godina, tek su ga sad odlučili angažirati.

Remont i održavanje pruga

Vukušić je bio aktivan u braniteljskoj udruzi Zavjet, i to na određenim gospodarskim projektima, a 2011. godine postavljen je za direktora HŽ-ove firme Remont i održavanje pruga.

"Uspjeli smo sanirati veliki dio dugova i održati sva postojeća radna mjesta i započeti novi radni ciklus tvrtke", kazao nam je Vukušić.

Baldasar je predložio da se za šeficu Nadzornog odbora postavi Vuka Erak, HSU-ova predsjednica Gradskog kotara Varoš u kojem je sa vlasti krajem prošle godine skinut HDZ-ovac Mirko Ruščić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.