Amerikanka zaražena koronom (30) rodila dijete, umrla je nekoliko dana kasnije

Foto:GoFundMe/ Melissa Syverson

30-GODIŠNJA Kristen McMullen hospitalizirana je 21. srpnja zbog zaraze covidom-19, rekla je njezina teta Melissa Syverson. Unatoč tome što joj je dijagnosticirana upala pluća, puštena je kući, da bi 26. srpnja bila ponovno hospitalizirana.

Svoju kćer Summer Reign porodila je hitnim carskim rezom 27. srpnja i nakon toga je prebačena na odjel intenzivne njege. Prošlog je petka stavljena na respirator i umrla je istog dana, piše NBC News.

"Taj prvi tjedan, iskreno, Kristen se samo brinula o Summer i htjela je znati je li ona dobro" rekla je Syverson.

Samo 23% trudnica primilo prvu dozu cjepiva

James Syverson opisao je svoju nećakinju kao brižnu osobu koja je jako htjela postati majka. Nadala se da će jednoga dana imati veliku obitelj i puno djece.

"Nikad nije bila bolesna i pretpostavljali smo da će, kao i mnogi drugi, to brzo preboljeti. Mislili smo da će zato što je mlada, imala je samo 30 godina, proći kroz to brzo i bez problema", rekao je Syverson.

Njezina obitelj odbila je reći je li se McMullen cijepila protiv covida-19. Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pozvao je u srijedu trudnice da se cijepe protiv koronavirusa, jer u zemlji raste broj slučajeva zaraze delta varijantom. Problematično je što je samo oko 23 posto trudnica primilo prvu dozu cjepiva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.