Amerikanac zapalio tri crnačke crkve: "Htio sam imati bolji black metal imidž"

Facebook: Noctis Matthews

SIN zamjenika šerifa američke savezne države Louisiane priznao je jučer da je podmetnuo požar u tri crnačke crkve.

Holden Matthews (22) priznao je na sudu da je tijekom desetodnevnog razdoblja u ožujku i travnju 2019. godine zapalio baptističke crkve u župi St. Landry, piše CNN.

Htio je biti bolji black metal glazbenik

Matthews se izjasnio krivim za tri točke kršenja Zakona o prevenciji požara u crkvi. Nakon njegovog podmetanja požara izgorjele su: baptistička crkva Marije u Port Barreu, baptistička crkva Velike unije te baptistička crkva Mount Pleasant u Opelousasu.

Priznao je kako je učinio ova djela zbog vjerskih karaktera tih objekata i zbog želje da usavrši svoj status black metal glazbenika kopiranjem sličnih zločina počinjenih u Norveškoj 1990-ih. Kazao je da je na Facebooku podijelio snimke podmetanja požara.

"Ne mogu podnijeti sve ove kršćane"

Tijekom suđenja je otkriveno da je Matthews na Facebooku napisao kako je zgrožen baptističkim uvjerenjima i kako ne može podnijeti sve ove kršćane, "gomilu ispranih mozgova koji pokušavaju pronaći sreću u religiji". Također je napomenuo kako bi bilo bolje da "veći broj crnaca slijedi drevna vjerovanja pretkršćanske Afrike".

Matthewsov otac, zamjenik lokalnog šerifa, vrlo je teško primio saznanje da je njegov sin osumnjičen za podmetanje požara. Ako bude proglašen krivim, Holden Matthews može dobiti i do 70 godina zatvora. Presuda bi trebala biti iznesena 22. svibnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.