Znanošću do konkurentnijega gospodarstva: Potpisano 19 novih ugovora vrijednih 97 milijuna kuna

Foto: freeimages.com

TIJEKOM posljednjih nekoliko mjeseci potpisano je 19 novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uz pomoć kojih će visoka učilišta i javne znanstvene organizacije s partnerima iz poslovnoga sektora dobiti više od 97 milijuna kuna za provedbu projekata industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja kao temelja za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

Navedeni ugovori rezultat su Poziva na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" koji za svrhu ima
poticanje inovacija i izvrsnosti u istraživanjima.

Program sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Program "Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije" u nadležnosti je Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i raspisan je u sklopu Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. te sufinanciran iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao tijelo koje je osiguralo sredstva iz Europskoga fonda za regionalni razvoj i proračuna Republike Hrvatske, te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a provele su postupak odabira te potpisale 19 ugovora s visokim učilištima i javnim znanstvenim organizacijama u Republici Hrvatskoj u ukupnom iznosu većem od 97 milijuna kuna.

Ugovoreni projekti razvijat će inovativna rješenja, napredne tehnologije i tehnološke platforme s mogućom primjenom u području farmacije, turizma, veterinarskih znanosti, robotike, elektrotehnike, strojarstva, prometnih znanosti, energetike, zdravstva, poljoprivrede te u drugim područjima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.