Mladiću koji je objavio snimku napada u Tuzli prijete smrću: "Govore mi da će me progutati crna zemlja"

Screenshot: radiosarajevo.ba

DVADESETOGODIŠNJI Kenan Bibuljica iz Tuzle postavio je snimku brutalnog premlaćivanja učenice Mješovite srednje škole iz Tuzle na YouTube. Snimka na njegovom YouTube kanalu i Facebook profilu podigla je javnost na noge, a nakon što je cijela priča izašla u javnost, tri nasilne učenice koje su pretukle svoju kolegicu izbačene su iz škole jednoglasnom odlukom Nastavničkog vijeća.

Pet dana nakon što je objavio snimku Kenan Bibuljica kaže kako svakodnevno dobiva prijetnje, a požalio se i na tretman koji je imao u MUP-u TK.

"U nedjelju navečer sam od prijatelja, koji je snimao incident, dobio snimku. Došao sam kući i pitao oca hoće li biti uz mene ako snimku postavim na YouTube i Facebook. Odgovorio je kako hoće i ja sam to učinio, a već te večeri sam od jedne od učenica koje su sudjelovale u premlaćivanju dobio prijetnje. Ubrzo mi je prijetila i njena mama, koja je rekla kako će me pojesti crna zemlja ako snimku ne uklonim. Narednih dana javljali su se neki njihovi prijatelji, koji prijete kako će me istući. Nisam autor snimke, ali jesam snimku objavio i ona se još nalazi na mom FB profilu. Javljaju se i mnogi drugi ljudi, koji mi daju podršku, ali vjerujte da zbog prijetnji gotovo i ne izlazim iz kuće", kaže za Klix.ba Kenan Bibuljica.

Kaže kako su mu na policiji oduzeti mobitel te da su ga tretirali poput kriminalca.

"Oduzeli su mi mobitel i rekli da za dva dana dođem po njega. Kada sam otišao po mobitel, rekli su mi kako oni nemaju ništa više s tim. Prijetnje sam prijavio policiji, imam dokaze, ali me boli to što sam ispao kriminalac zato što sam objavio snimku", kaže Bibuljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.