Istočna Hrvatska traži svoj razvojni put: "Ne može ovaj dio Hrvatske ostati pustinja"

"GOSPODARSTVO istočne Hrvatske - jučer, danas i sutra", međunarodni je znanstveni simpozij organiziran na osječkom Ekonomskom fakultetu. Osječko-baranjska županija jedina je slavonska županija koja nije na dnu ljestvice po svim ekonomskim pokazateljima.

I dok aktualni trenutak i nije najbolji, Slavica Singer s Ekonomskog fakulteta smatra kako razloga za optimizam ipak treba biti. "Ako ne bi bili optimistični, onda nas to ne bi poticalo da nađemo rješenje. Ne može ovaj dio Hrvatske ostati pustinja, tim više što postoje jaki prirodni resursi, što postoji značajna industrijska i obrtnička tradicija te jaka obrazovna industrija u Osijeku", kaže Singer.

Za privlačenje investitora potrebno je mijenjati zakonsku regulativu koja od njih često traži puno dozvola i borbe s administracijom, istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Grad je definirao i ostale smjernice razvoja.

"Tu prije svega mislimo na pronalaženje investitora vezano za Zračnu luku, ali isto tako još značajnije aktiviranje plovnog puta. Bitan nam je i nastavak koridora 5C radi boljeg povezivanja, a sigurno je da će onda i građevinska operativa imati više posla", rekao je Bubalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.