HT opet izmijenio pravilnik: Nakon vala kritika posve ukinuli odredbu o mogućnosti blokiranja VoIP-a

TESTNI balon iz Hrvatskog Telekoma, kojim je najavljeno blokiranje VoIP-a i MoIP-a u pojedinim tarifama, rasplinuo se nakon vala kritika na račun tog poteza.

> I hrvatski mobilni operateri pripremaju teren za blokiranje VoIP-a: Kraj besplatnog dopisivanja i poziva?

> Udruga Telekom: Korisnici, odaberite operatera koji vam neće ograničavati slobodu pristupa Internetu!

Podsjetimo, čim je Index HT-u poslao upit vezan uz blokadu najavljenu od 31. siječnja, izvijestili su nas kako je "došlo do pogreške u formulaciji te nije riječ o uvođenju zabrane s 31. siječnjem već o mogućnosti uvođenja zabrane najranije od 31. siječnja 2013. godine". Pravilnik su tom prilikom izmijenili na način da su si ostavili mogućnost blokade. Sad su napravili i novu izmjenu pri kojoj je sporna točka pravilnika posve nestala.

Udruga Telekom: Nadamo se kako će ubuduće operateri značajno opreznije zadirati u uobičajene načine korištenja telekomunikacijskih usluga

"Hrvatski Telekom je nedavno u specifikacije pojedinih tarifnih modela svoje mobilne mreže T-Mobile bio unio odredbe kojima najavljuje da će svoje korisnike ograničavati u korištenju VoIP i MoIP usluga, što bi ih onemogućilo u korištenju popularnih i mahom besplatnih internetskih servisa poput Skype, Viber, Google Talk i drugih. Nakon brojnih reakcija i kritika ovakvog pokušaja ugrožavanja neutralnosti Interneta kao osnovne ideje ove globalne mreže, Hrvatski Telekom je ponovno izmijenio specifikacije tarifnih modela te izbrisao ranije uvedena sporna ograničenja koja bi njegove korisnike dovela u situaciju da umjesto potpunog, imaju ograničeni pristup Internetu", navodi se u priopćenju Udruge Telekom.

"Telekom - udruga za promicanje prava korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga snažno pozdravlja potez Hrvatskog Telekoma i izražava nadu kako će telekomunikacijski operateri ubuduće konzultirati javnost prije uvođenja važnijih promjena u svoje poslovne modele te značajno opreznije zadirati u uobičajene načine korištenja telekomunikacijskih usluga koje pružaju", dodaje se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.