Goran Obradović Pišta i Stjepan Meštrović Šrek uvjetno osuđeni zbog prijetnji Matiji Babiću

GORAN OBRADOVIĆ zvani Pišta i Stjepan Meštrović zvani Šrek nepravomoćno su uvjetno osuđeni zbog prijetnji osnivaču portala Index.hr Matiji Babiću.

Prema presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, Pišta je osuđen na devet mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine, a Šrek na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Sud je odredio i da su dužni nadoknaditi sudske troškove u iznosu od po 2.000 kuna svaki.
 
Matija Babić planira se žaliti na činjenicu da se dvojac s podebljim dosjeom opet izvukao samo s uvjetnim kaznama.

Podsjetimo, Pišta i Šrek su u zagrebačkom noćnom klubu Mansion 3. svibnja prošle godine prijetili Babiću kako će mu "polomiti ruke i noge" te ga "raskomadati kao psa ako slučaj prijavi policiji", a vezano uz izvjesni tekst koji je bio objavljen na Indexu.

Kriminalac s moćnim zaštitnicima

O Obradoviću se već duže vrijeme piše kao pripadniku zagrebačkog krim-miljea, a u fokus javnosti došao je kao vlasnik narodnjačkog kluba Ludnica. Zbog pucnjave ispred tog kluba Obradović je  uhićen 2006. godine. Prilikom uhićenja kod njega je pronađen pištolj s metkom u cijevi, a s obzirom da je pištolj posjedovao nelegalno bio je kažnjen s novčanom kaznom u visini 9.700 kuna.

Nakon toga, kako se pisalo, policija je u njegovu stanu pronašla i skladište odjeće sumnjiva podrijetla. Do tog uhićenja Pišta je bio prijavljivan zbog osam kažnjivih djela, među kojima su silovanje, utaja, krađa i prijetnja.

Tijekom 2008. godine, Pišta je saslušan kao svjedok na suđenju Nenadu Filipoviću i ostalim optuženicima u slučaju krvave pljačke Fine iz 2005. godine kada su ubijena dva zaštitara. Teretio ga je iskaz jednog od zaštićenih svjedoka koji je tvrdio da je Pišta, u vrijeme pljačke poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici, bio u blizini te "čuvao stražu". No, Pišta je svjedočio kako ne poznaje ni jednog od osumnjičenih.

Obradović nije završio u zatvoru niti 2009. godine, kada je za kazneno djelo prijetnje smrću dobio samo uvjetnu kaznu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.