Bračni par Kojić-Franić donosi odluke vitalne za funkcioniranje grada Zagreba

Foto: Zagrebački Holding

SLAVKO KOJIĆ, pročelnik ureda za financije zadužen za sve poslove oko proračunskog planiranja prihoda i primitaka, rashoda i izdataka te likvidnost proračuna grada Zagreba, komentirao je u Dnevniku HTV-a novonastale dvojbe oko upravljanja gradom nakon uhićenja gradonačelnika Bandića.

Formalno, upravljanje Zagrebom je trenutačno u rukama Sandre Švaljek, no Kojić je tijekom gostovanja u Dnevniku rekao da dobar dio posla obavlja zajedno sa suprugom Danielom Franić koju je Slobodan Ljubičić u utorak iz pritvora opunomoćio da u idućih 48 sati odobrava i potpisuje dokumente nužne za poslovanje Zagrebačkog holdinga.

"Neće tako ostati sigurno i to iz dva razloga; prvo, nije dobro da gospodin Ljubičić koji je u pritvoru imenuje zamjenika, a drugo zato što je to moja supruga ispada da Kojić-Franić upravljaju gradom", rekao je Kojić za javnu televiziju.

Pročelnik Kojić, koji slovi kao čovjek odan gradonačelniku, već je pokazao spremnost da rukovodi gradom u kriznim situacijama. On je nakratko upravljao Zagrebom nakon što je Bandić 2002. godine pod utjecajem alkohola uzrokovao prometnu nesreću i ponudio ostavku, a u 2010-oj je zajedno s Bandićem istupio iz SDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.