Arkanovi "tigrovi" osuđeni za brutalno ubojstvo Milana Jurišića

Foto: Interpol

VIŠI sud u Madridu je osudio Luku Bojovića na 18 godina zatvora zbog ubojstva Milana Jurišića Jureta 2009. godine, javlja srpski Blic.

Prema pisanju tamošnjih medija, Arkanovi "tigrovi" osuđeni su na kazne između pet i 21 godinu zatvora. Tako je na zatvorsku kaznu veću od Bojovića dobio Vladimir Milisavljević, poznat i po nadimku Vlada Budala. On je kao neposredni izvršitelj ubojstva osuđen na 21 godinu zatvora.

Kao sudionici u ubojstvu osuđeni su Siniša Petrić, i to na zatvorsku kaznu od 15 godina, te Vladimir Mijanović koji je dobio 5 godina zatvora.

Oni su osuđeni za zločinačko udruživanje, posjedovanje oružja i krivotvorenje isprava, a svi su oslobođeni optužbe za ubojstvo Jurišića u Madridu 2009. godine.

Danas im je izrečena prvostupanjska presuda, a uhićeni su još 2012. godine.

Brutalno ubojstvo s jezivim detaljima

Španjolska policija objavila je prošle godine i fotografiju kosti Milana Jurišića kojeg su "Zemunci" Sretko Kalinić i Luka Bojović brutalno ubili te potom od njegovih ostataka skuhali gulaš. O ubojstvu je posvjedočio Miloš Simović pred španjolskim sudom. Simović je sucu u detalje opisao kako je Bojović pretukao Jurišića, isjekao mu tijelo na komade, a zatim skuhao od njega gulaš.

"Kazali su mi da su od Jurinih ostataka skuhali gulaš. Oderali su mu kožu s lica, zajedno s kosom. Željeli su samljeti njegovo meso, no stroj se pokvario pa su morali kupiti drugi", rekao je Simović, prenio tada Blic.


I Sretko Kalinić, koji je sudjelovao u ubojstvu, potvrdio je Simovićeve riječi.

"Jurišić je otišao u kupaonicu, a kada je iz nje izašao, Bojović je nasrnuo na njega i četiri ili pet puta udario ga čekićem po glavi. Krvi je bilo posvuda, prskala je i po zidovima. Tijelo je stavljeno u deku i odneseno u kuhinju. Bojović ga je ostavio u hladnjaku. Bila su već 23 sata pa nije htio stvarati buku i narušavati kućni red", objasnio je Kalinić.

Morbidna priča nastavila se sljedećeg dana. Kalinić je kupio stroj za mljevenje mesa. Vladimir Milisavljević ponudio se da mu pomogne, no stroj se ubrzo zaglavio jer je Jurišić u tijelu imao metak. Morali su kupiti novi aparat da bi dovršili posao.

"Počeli smo ga mljeti, ali mašina se pokvarila, jer je Jurišić imao metak u tijelu, pa se zaglavio", opisao je Kalinić. Kosti su bacili u rijeku gdje ih je policija pronašla skoro tri godine nakon zločina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.