Afera Zamporion: Marko Vojković opet lagao o ZAMP-u baš kao i njegov prijatelj predsjednik Josipović



"NIKADA nisam mislio da ću se nekome morati javno opravdavati zbog ugovora s privatnom tvrtkom, a to je HDS. Ta tvrtka ima Nadzorni odbor, skupštinu, predsjedništvo i tajnike, koji su se tijekom 20 godina više puta izmjenjivali, a uz to imali smo državnu reviziju i razne inspekcije, a osim toga sami izvođači i autori prate naš rad, kao i strani partneri koji također dobivaju dio novca", rekao je u razgovoru za tjednik Aktual Marko Vojković vlasnik tvrtke Emporion.

HDS je registriran kao udruga građana

Zanimljivo je kako osvjedočeni prijatelj predsjednika Ive Josipovića, Vojković dva puta tvrdi kako je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) zapravo privatna tvrtka, što je zapravo teška neistina i središte afere Zamporion o čemu Index iscrpno piše. Naime, HDS je registriran kao Udruga građana. To je posebno bitno jer udruga građana ne mora raspisivati natječaje te ima sasvim drugačiji pravni i financijski status od privatne tvrtke. Srž problema ZAMP-a upravo je u činjenici da je HDS zapravo udruga građana.

Radi se o teškom gafu s obzirom da većinu milijunskih prihoda Emporion zaradi od poslova s "udrugom građana" pa je tako nemoguće da Vojković ne zna s kim posluje. Uostalom, dovoljno je pogledati prvu minutu razgovora s direktorom ZAMP-a Nenadom Marčecom da bi se shvatilo koliko Vojković ispada smiješan.


Vojković se u razgovoru za Aktual nije zaustavio samo na toj neistinitoj tvrdnji, već je nastavio s vrijeđanjem na račun novinara Indexa i Novosti zbog pisanja o aferi Zamporion. Tako na pitanje zašto je na pitanja o ZAMP-u odgovarao predsjednik Josipović, a ne on, Vojković odgovorio.

 

Dječaci s Indexa i Novosti


"Zato što napad nije imao veze sa stvarnim razumijevanjem stvari. Svi koji su htjeli doći u ZAMP i vidjeti dokumentaciju to su i mogli. Dječaci iz Novosti i Index.hr-a uopće nisu bili zainteresirani za to jer im to nije bio cilj", rekao je Vojković dodajući da je koncept po kojem je Josipović izmislio zakon da bi mu osigurao novac - produkt bolesnog mozga.

Vojković je naime svjesno lagao jer je novinar Indexa bio tri puta u posjeti prostorijama ZAMP-a što je vidljivo iz arhive tekstova te video zapisa objavljenih na Indexu. Jedan od tih posjeta iskorišten je i za upoznavanje rada ZAMP-a kada je novinar Indexa zajedno s direktorom ZAMP-a Nenadom Marčecom u sat vremena prošao sve urede ZAMP-a od onog direktorskog pa sve do obračuna naknada. S druge pak strane Vojković i njegov Emporion nikada nisu odgovorili na pitanja Indexa niti se Vojković odazvao na razgovor.

Tko će im stati na kraj?

Uostalom da se o Aferi Zamporion govore neistine, odavno nam je poznato jer se u obmanjivanju javnosti više puta pridružio i sam predsjednik Josipović. No, gdje je tome kraj!? 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.