Što je sa Stojkovićem i Kačavendom? Treniraju odvojeno, evo kad bi se mogli vratiti

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO će do kraja priprema u Rovinju odigrati još dvije prijateljske utakmice. Prvu će u utorak igrati protiv Makedonije GP, a dan kasnije protiv Slaska iz Wroclawa, vodeće momčadi poljskog prvenstva. U subotu je momčad Sergeja Jakirovića pobijedila lidera slovenske lige, Celje, a prva utakmica u nastavku sezone čeka je 23. siječnja protiv Lokomotive.

Jakirović je na pripreme poveo 35 igrača, a među njima i trojicu igrača na koje neće moći računati duže vrijeme. Dinamov trener želio je da Luka Stojković, Lukas Kačavenda i Boško Šutalo svejedno budu dio momčadi te da se na taj način dodatno gradi momčadski duh. Stojković i Kačavenda treniraju po odvojenom programu, a Šutalo još ima "beton" oko noge i koristi štake.

Kačavenda out do kraja sezone

Kačavenda je u Dinamo stigao ozlijeđen i znalo se da jako dugo neće biti na raspolaganju. Dinamo ima opciju otkupa njegova ugovora od Lokomotive na kraju sezone, i to će učiniti ako njegov oporavak bude išao prema planu. Kačavenda neće igrati ove sezone i on se u punom pogonu očekuje tek na ljeto.

Luka Stojković ozlijedio se 27. kolovoza prošle godine na zagrijavanju uoči utakmice s Rijekom. Pokidao je križne ligamente i, iako se smatralo da bi možda mogao igrati do kraja sezone, najvjerojatnije se s njim neće riskirati. Stojković se odlično oporavlja od operacije, mogao bi trenirati pod punim opterećenjem krajem ožujka, ali Jakirović s njim neće žuriti i riskirati.

Boško Šutalo, kako smo naveli, kreće se pomoću štaka, a o njegovom eventualnom povratku još se ništa ne zna. Ozlijedio je desni gležanj na utakmici s Ballkanijem i, kao i u Stojkovićevom slučaju, njegov povratak neće se forsirati dok ne bude potpuno spreman.

Rukavina na odlasku

Sergej Jakirović sve manje forsira Gabriela Rukavinu. Nakon što je igrao u prijateljskoj utakmici protiv Triglava, Rukavina je bio izvan sastava protiv Celja. Razlog je ponuda Los Angeles Galaxyja, koju će Dinamo vjerojatno u jednom trenutku prihvatiti, ali kad je Amerikanci malo podebljaju.

Kako smo ranije pisali, Galaxy je Dinamu ponudio 2.5 milijuna dolara, od čega 20 posto pripada igraču, a deset agentu. Kad se to sve oduzme i preračuna u eure, Dinamo bi za Rukavinu dobio tek 1.6 milijuna eura, što mu je premalo.

Klub Rukavini neće raditi probleme oko odlaska, ali mu se s transferom ne žuri jer u MLS-u prijelazni rok još nije ni počeo, a trajat će do sredine travnja. Dinamo nema ništa protiv Rukavinine prodaje, ali namjerava na njemu zaraditi puno više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.