SUPERBOWL

Ovako su poznati Amerikanci reagirali na pobjedu Tampa Baya u Super Bowlu

Foto: AP Photo/Gregory Bull

TAMPA Bay Buccaneersi pobjednici su 55. izdanja Super Bowla, finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) nakon što su na Raymond James stadionu u Tampi pred 22.000 gledatelja pobijedili branitelje naslova Kansas City Chiefse s 31:9.

Tampu je do drugog naslova prvaka u povijesti vodio neuništivi Tom Brady koji je u svom 10. Super Bowlu osvojio sedmi naslov prvaka. Brady je u ožujku prošle godine napustio New England Patriotse u kojima je proveo 20 sezona i u kojima je izborio svih svojih prvih devet ulazaka u Super Bowl te je odlučio karijeru nastaviti u Tampa Bay Buccaneersima, momčadi koja je jedini naslov osvojila 2003. pobjedom protiv Oakland Raidersa. I već u prvoj sezoni u novom klubu stigao je do trona.

Povijesni uspjeh Bradyja

Brady sada ima dva naslova više od ijednog NFL igrača u povijesti i jedan više od ijedne NFL momčadi u povijesti. Taj uspjeh popraćen je i brojnim reakcijama američke javnosti i kolega sportaša.

Među prvima se oglasio LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u povijest koji je samo kratko na Twitteru napisao "Tompa Bay" te tako igrom riječi jasno dao do znanja što želi reći. Tom Brady je Tampa. 

Oglasio se i Dana White, predsjednik UFC-a koji je čestitao Tomu Bradyju i Robu Gronkowskom. 

Na Twitteru se javio i PGA Tour, najveća golferska organizacija na svijetu koja je objavila fotografije Toma Bradyja i Tigera Woodsa, obojice u sjajnom formi u svojoj 43. godini. 

Legendarni Magic Johnson također se javio s čestitkom za Buccaneerse.

"Čestitke Tampa Bay Buccaneersima, treneru Bruceu Ariansu, Tomu Bradyju i svim igračima koji su izdominirali Kansas City Chiefse", napisao je Magic. 

New England Patriotsi, franšiza u kojoj je Brady ušao u legendu NFL-a, također se oglasila s čestitkom.

Čestitala je i Kamala Harris, potpredsjednica SAD-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.