"Kaos na Marakani počeo zbog ove zastave. Oteo ju je srpski junak u žutoj pancirki"

Foto: Ultra Crna Gora

SRBIJA je na Marakani pobijedila Crnu Goru (3:1) u susjedskom derbiju s ogromnim ulogom - odlaska na Euro. Zato su se oko meča pojavile velike tenzije, a na njemu tisuću navijača Crne Gore koji su u Beograd došli konvojem autobusa.

Nakon što je Srbija u 73. minuti postigla drugi gol, slavlje domaćih i tugu gostiju iskoristio je navijač Srbije koji se prerušio u redara. Sa zaštitarskim markerom došuljao se do ograde kaveza za gostujuće navijače te im ukrao zastavu.

Crnogorci podivljali na krađu zastave. Srbi im na to vikali: "Šiptari!"

Na to su Crnogorci podivljali. Trgali su stolice i njima gađali navijače Srbije na tribinama oko njihovog kaveza, ali su ih bacali i u teren. Navijači Srbije na to su im uzvratili povicima: "Šiptari!" Tako vrijeđaju Crnogorce jer u Crnoj Gori žive brojni Albanci, a pripadnici tog naroda igraju za tu državu. Srbi pak Albance ne podnose. 

Ubrzo su gostujuće navijače okružili brojni pripadnici interventne policije, ali Crnogorci se nisu smirivali. Upravo suprotno, projektilima su zasuli i srpske policajce. Oni su ipak uspjeli smiriti podivljale Crnogorce tako što su uhvatili kradljivca njihove zastave te im je vratili. Navijači Crne Gore sada otkrivaju da su im Srbi na najvećem srpskom stadionu oteli transparent Udruženja Crnogoraca iz Kule. To je inače grad u Srbiji. Štoviše, na spomenutom transparentu je i srpska zastava. 

Povodom incidenta koji je izazvao veliku pažnju oglasili su se navijači gostiju okupljeni u skupinu Ultra Crna Gora: "Nismo planirali nikakvo oglašavanje ali zbog raznih pisanja, mnogo lažnih i polu-lažnih tekstova prenijetih iz srpskih medija osjećamo dužnost prema našim članovima i simpatizerima da ukratko prenesemo kako je prošlo ovo gostovanje  i s tim stavimo točku na razne priče. Ukupna brojka u kopu je bila odlična iako se Srpski nogometni savez trudio što više nam iskomplicirati nabavku ulaznica raznim zahtjevima (zahtjev karata s osobnim podacima 10 dana prije utakmice, osobno podizanje karata uz ostavljanje kopije dokumenta, ne slanjem karata našem savezu u Podgoricu već izdavanje na dan utakmice itd).

"Srpski junaci su uhvaćeni u bijegu s plijenom"

Na kraju u samom kavezu 950 Crnogoraca i Crnogorki! E sad, dio koji se odnosi na nerede. U drugom poluvremenu iz prostora za redarsku službu, "srpski obilić sa žutim pancirom" je prišao ogradi i ukrao  zastavu "Udruženja Crnogoraca Kula", dakle zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i nalazila na našoj ogradi. Nakon toga dolazi do naše reakcije i sukoba s redarskom službom i manjeg kontakta s navijačima Srbije. "Hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada" trče s velikim plijenom preko tribine ali na njihovu žalost nalijeću na par momaka iz Crne Gore koji im lagano oduzimaju zastavu i pokušavaju da je vrate do naše tribine.

U nemogućnosti da priđu kavezu zastavu pokušavaju da daju povjereniku za sigurnost FSCG koji se nalazio na terenu. Zastavu im oduzima Žandarmerija zbog provjere i poslije 5-6 minuta, ipak dozvoljava da bude vraćena i uručena osobi iz FSCG koji nam je i vraća. Cijela priča oko zastave staje u ovih par rečenica. Mi smo na našu reakciju i stav ponosni, imate li se vi čime ponosit u vašoj akciji to vidite sami, pa kako vam obraz dozvoli. Iskoristit ćemo ovo priopćenje da se zahvalimo službi Hitne pomoći Srbije koja se nalazila u blizini našeg kaveza i koja je nakon utakmice pružila pomoć momcima koji su imali ozljede."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.