Futsal reprezentacija doživjela težak poraz u ključnoj utakmici za odlazak na SP

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

HRVATSKA futsal reprezentacija doživjela je težak poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Francuska je kod kuće bila bolja s 5:2 čime je preuzela vodstvo na ljestvici. Hrvatskoj su ostale tri utakmice u kojima se može izvaditi, a šansu za uzvratiti Tricolorima imaju već u utorak u 19 sati. Susret se igra u Dvojci Doma sportova.

Francuzi su poveli iz prekida u 12. minuti kada je precizan bio Sid Belhaj i tim rezultatom se otišlo na odmor. U 22. minuti je Franco Jelovčić golčinom poravnao rezultat, a nakon toga je proradila i omiška veza. Josip Jurlina je probio bok, a Antonio Sekulić na drugoj stativi pospremio loptu u mrežu. Nažalost, Hrvatska je tu pala, a domaćin je koristio sve njene greške.

Do kraja su zabijali Saadaoui, Mohammed (dva gola) te Bendali. Hrvatskoj je preostala još po jedna utakmica sa svakim protivnikom u skupini. Izravan plasman na Mundijal koji se održava iduće godine u Uzbekistanu imat će samo prvoplasirana ekipa, dok će drugoplasirana otići u dodatne kvalifikacije osim u slučaju da bude lošija od svih preostalih drugoplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama.

Tablica

1. Francuska 7 bodova

2. Hrvatska 6 bodova

3. Njemačka 3 boda

4. Slovačka 1 bod

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.