Navijačka groznica u Puli: Medveščak je poput reprezentacije!

"BILO je to nevjerojatno iskustvo. Toliko da smo se poput djece slikali u areni prije utakmice", rekao je slovenskim kolegama Michael Ratchuck, strijelac Olimpije u spektakularnom ogledu s Medveščakom.

Pula je ispunila očekivanja, a organizatori su uspješno preskočili sve prepreke. Nedostajala je tek pobjeda Medveščaka. Hokej pod zvijezdama u pulskom amfiteatru igrao se uz dva sata zakašnjenja zbog problema s ledom. Igračima uvjeti na rubu regularnosti nisu nimalo smetali, a tisuće ljudi na tribinama strpljivo je čekalo početak. Zbog produženog radnog vremena nisu se bunili ni mnogobrojni novinari. Svi su uživali u vjerojatno najspektakularnijem hokejaškom ambijentu.

"Led je izgledao katastrofalno prije starta i zaista sve pohvale organizatorima koji su spasili podlogu. Ovo je spektakl kojeg ću se sjećati dok sam živ. Ovo je zaista najneobičnije mjesto za igranje hokeja", rekao je napadač Olimpije Žiga Pance.

Prvo ime susreta bio je američki vratar Kuhn. "Definitivno najluđe iskustvo u mojoj karijeri! Kada jednoga dana budem imao djecu pričat ću im o ovom spektaklu i mjestu gdje sam igrao hokej", kaže 26-godišnjak.

"Medveščak je jedna od najboljih ekipa lige, znali smo da ćemo s njima igrati na nož. No, doveli smo odlične igrače ove sezone", dodao je.

Njegov kolega sa suprotnog gola Rober Kristan čestitao je na pobjedi i istaknuo: "Svi smo imali samo jednu želju - da odigramo utakmicu do kraja. Bilo je problema s ledom, ali izdržali smo! Svaka čast organizatorima, svi smo sretni jer rijetko se igraču pruža prilika da nastupi u areni staroj preko dvije tisuće godina. Na ledu, Olimpija je bila bolja"

Svjetska hokejaška federacija na svom službeno webu objavila je reportažu iz Pule. Zadivile su ih slike zalaska sunca dok se kroz mrežu stupova i lukova probija do ledene površine.

"Nikada prije nisam bio na utakmici hokeja", priča Ivan, student iz Splita stranim novinarima i objašnjava:

"Medveščak nema samo publiku u glavnom gradu, oni su poput reprezentacije"

Košir: Razmišljali smo i o Dubrovniku

U organizaciji projekta Medveščaku je pomogla agencija CM Sports koju vodi Švicarac Daniel Zimmermann uz pomoć Jure Košira.

Ideja o Puli rođena je, otkriva nekadašnja zvijezda slovenskog skijanja, još na Ice Feveru u Areni Zagreb.

"Željeli smo u svakom slučaju da u središtu priče bude povijesna građevina. Sjetili smo se teniskog meča u Dubrovniku, ali tamo nije bilo dovoljno mjesta za hokejaško igralište. Tada smo se dosjetili Pule, gdje sam kao mali provodio praznike s roditeljima. Rizik je postojao, tako je uvijek kada organizirate sport na otvorenom. Najgore što se moglo dogoditi jest da odgodimo utakmicu za dan-dva", rekao je Košir.

Hokejaška ludnica u Puli se nastavlja. Medvjede u nedjelju čeka utakmica s Vienna Capitalsima koji se također raduju što će biti dio spektakla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.