Prirodno rodila bebu tešku 5.5 kilograma pa poručila da je to bilo umirujuće iskustvo

MAJKA četvero djece, Ayshah Maton, posljednji porođaj odlučili je obaviti u svom domu. Prvu kćerkicu Eloise rodila je 12. ožujka, i to samo uz rajski plin za olakšanje boli. Uz nju je bio suprug Gari, dvije primalje i doula. 

Beba je bila teška 5.5 kilograma, ali Ayshah kaže da je cijelo iskustvo bilo opuštajuće i umirujuće.

"To je bio nevjerojatan porođaj, stvarno imam pozitivno iskustvo. Možda zato što sam znala što mogu očekivati, rađala sam četvrti put, ali prvi put kod kuće. Bila sam puno opuštenija u sigurnom, obiteljskom okruženju. Divno je što odmah poslije možeš pojesti svoju hranu i leći u svoj krevet", izjavila je za britanske medije. 

Ayshah je mama i trojice sinova - Ethana (7), Huga (5) i Coopera (3). Svi su rođeni u bolnici.

"Sva djeca su imala veću porođajnu težinu od uobičajene, ali Eloise nas je prilično iznenadila. Ipak, nisam nimalo brinula. Odlučila sam roditi prirodnim putem i znala sam da neće biti razlike jesam li kod kuće ili u bolnici", tvrdi.

Većinu porođaja provela je u bazenu u dnevnoj sobi. Izašla je na kraju te rodila na podu. 

"To se dogodilo u petak, a već krajem vikenda sam bila na nogama. Nevjerojatno je što ljudsko tijelo može", zaključuje. 

Prosječna težina novorođenčeta iznosi od 3 do 4 kilograma, a Eloise je jedna od najvećih beba rođenih u Velikoj Britaniji. Rekord drži Guy Carr, rođen carskim rezom 1992. godine. Bio je težak 7030 grama. Najveća britanska beba rođena prirodnim putem je George Joseph King. Njegova porođajna težina u veljači 2013. bila je 7002 grama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.