Zlatno pravilo Melkiora Bašića za savršenu pizzu

Foto: MasterChef/Unsplash

AKO za vikend (ili bilo kada) planirate peći domaću pizzu, nemamo ništa protiv da se raspojasate. No, neka pravila pomoći će vam da rezultat bude što bolji, poput toga da tijesto rastanjite prstima umjesto valjkom, ali i ne koristite kečap, zamjene za sir i slično.

Svoju tajnu za savršenu pizzu jednom nam je prilikom, točnije proljetos na zagrebačkom Pizza Festivalu, otkrio Melkior Bašić, poznati chef kojeg trenutno neki od vas gledaju gotovo svake večeri u natjecateljskom kulinarskom showu MasterChef.

"Ne pretjerujte s nadjevom. Iako je primamljivo staviti puno nadjeva, važno je ne preopteretiti pizzu s previše sastojaka. To može rezultirati gnjecavim tijestom i pizzom koja se raspada. Odaberite nekoliko ključnih sastojaka i rasporedite ih ravnomjerno", savjetuje Bašić.

Što smo još naučili

Na prošlom, ujedno i prvom izdanju Pizza Festivala naučili smo i kako zamijesiti tijesto za napoletanu poput profesionalca (recept je ovdje), ali i kako pizzu peku na Siciliji - recept je na ovom linku.

Ako ste pak ljubitelji tradicije i klasične domaće pizze, ovdje je naš recept za osnovno domaće tijesto za pizzu s tek nekoliko sastojaka i svježim kvascem (ne trebate imati uzgojeni divlji), a to koliko je dobar govori činjenica da ga obožavaju i svaki dan koriste tisuće ljudi.

Za one kojima ne pada na pamet mijesiti pizzu kod kuće mogu se zaputiti na Pizza Festival koji se uskoro održava u Dubrovniku, a više informacija o tome je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.