POSTOJI mnogo ukusnih načina na koje možete poslužiti lubenicu - možete napraviti sorbet, slatko od lubenice ili pak grilanu lubenicu, a najbolji način definitivno je narezati ju na kriške koje će se odmah razgrabiti i pojesti.
>> Mnogi se čude kada čuju da se popularno voće može ovako jesti - jeste li probali?
No, donijeti lubenicu kući i pravilno je narezati ipak traži malo truda, a Martha Stewart pokazala je najbolji način kako to učiniti bez problema i muke. Posluživanje lubenice ljeti je kao svojevrsni ritual, a njezina najbolje čuvana tajna za to da lubenica ostane sočna, svježa i puna okusa nije ono što biste očekivali.
U videu Martha objašnjava da je lubenica spremna za rezanje kada po njoj lagano pokucate prstima i čujete šuplji zvuk. "Uvijek je režite dok je hladna i poslušajte taj zvuk pucketanja - tada znate da je hrskava i osvježavajuće hladna", kaže Martha.
Započinje tako da oštrim nožem odreže krajeve, a zatim lubenicu reže na četiri velika dijela. Za posluživanje, nareže je na komade debele otprilike 2,5 cm i složi ih u cik-cak uzorak na pladnju.
Osim toga, Martha je otkrila i tajnu uz koju će lubenica ostati hrskava i osvježavajuća, a to je dodavanje đumbira u preljev od meda i limete. Pomiješajte sitno naribani đumbir, malo meda i svježe iscijeđeni sok limete, pa tom mješavinom lagano prelijte svaki komad lubenice. Ovaj dodatak daje lubenici dodatnu slatkoću i pomaže da dulje ostane svježa.
>> Koštice lubenice sigurne su za jelo, no na jednu stvar treba pripaziti