Zašto jesti kupovne štrudlice kad možete napraviti svoje? Donosimo recept čitateljice

Foto: Tina Vuković

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo top recept za štrudlice s pekmezom od šljiva, domaću verziju onih popularnih, kupovnih štrudlica koje svi toliko obožavaju. Autorica recepta je Tina Vuković, a njezin recept prenosimo u nastavku.

Štrudlice s pekmezom od šljiva

Za štrudlice će vam trebati:

  • maslac
  • vanilin šećer
  • šećer
  • brašno
  • kiselo vrhnje
  • prašak za pecivo
  • pekmez od šljiva ili neki drugi po želji.

Kremasto izmiksajte maslac, vanilin šećer, šećer i kiselo vrhnje. U smjesu zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvucite na debljinu od 3 milimetra pa ga narežite na trake širine 6 centimetara. Na sredinu svake trake stavite malo pekmeza pa spojite rubove trake.

Dobivenu traku okrenite tako da je rub s donje strane i režite štrudlice (nemojte ih razdvajati). Pecite na 180 stupnjeva 15 minuta (štrudlice trebaju ostati svijetle). Ohlađene štrudlice pospite šećerom u prahu i poslužite, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Ako štrudlice želite nadjenuti domaćim pekmezom od šljiva, recept za njega pronađite ovdje, a osim pekmeza od šljiva, u svoje štrudlice možete dodati i džem od malina, jagoda, krušaka ili pak smokava, što god preferirate.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.