Za ovaj desert s muškatnom tikvom svi su na Fejsu tražili recept, imamo ga

Foto: Adnanka Ada Mujičić

MUŠKATNA TIKVA nevjerojatno je svestrana namirnica, a okus joj je slatkast pa je idealna za deserte. Od nje možete raditi savijače, ali i pite od prhkog tijesta, baš poput ove koju je napravila naša čitateljica Adnanka Ada Mujičić.

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je recept za desert s ovom jesenskom namirnicom koju obožava, kako kaže, a u nastavku pronađite sve potrebne sastojke i postupak za pripremu ovog deserta.

Prvo zamijesite tijesto, a za to će vam trebati:

  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 125 g maslaca
  • 200 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • malo vode.

Zamijesite prhko tijesto, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Za to vrijeme tikvu prerežite napola te ispecite u pećnici, a zatim ispasirajte.

Sada je vrijeme za pripremu kreme od tikve, a za to će vam biti potrebno:

  • 1 muškatna tikva
  • 500 g kreme za cheesecake ili mascarpone sira
  • 150 g šećera
  • cimet

Ohlađenoj tikvi dodajte kremu za cheesecake ili mascarpone te cimet i šećer i dobro promiješajte. Tijesto utisnite u kalup i na njega nanesite kremu od tikve pa pecite pola sata na 180 stupnjeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.