Na jedno smo mjesto skupili omiljene slastice s kestenima, spremite si ove recepte

Foto: Shutterstock

Jesen je nezamisliva bez mirisa pečenih kestena koji se širi ulicama, no ovaj omiljeni plod puno je više od obične grickalice. Njegov slatkast, orašast okus savršeno se uklapa u razne deserte, od jednostavnih kolačića do raskošnih torti. Ako ste ljubitelj kestena i tražite inspiraciju za slatke jesenske trenutke, donosimo vam pet fantastičnih recepata koji će vas oduševiti svojom sočnošću i bogatstvom okusa.

1. Muffini od kestena i čokolade

Ovi sočni muffini bez brašna, napravljeni od kesten pirea s bogatim preljevom od čokolade, savršen su jesenski desert. Brzo se pripremaju, a rezultat je mekana i ukusna poslastica koja se topi u ustima. Priprema traje oko 60 minuta, a cijeli recept je ovdje.

2. Kesten brownies

Za sve ljubitelje čokoladnih slastica, brownies s dodatkom kestena predstavljaju pravu poslasticu. Ovaj recept za sočne bezglutenske browniese spaja intenzivan okus čokolade s prepoznatljivom aromom kestena, stvarajući desert kojem je teško odoljeti. Cijeli recept pronađite ovdje.

3. Kesteni preliveni čokoladom

Ovaj ukusan desert zapravo su kuglice od kesten pirea prelivene tamnom čokoladom. Riječ je o slastici popularnoj u Turskoj, gdje se najčešće priprema tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, a idealna je za sve koji vole jednostavne, ali efektne slatkiše. Recept je ovdje.

4. Torta s kestenima, bademima i čokoladom

Ne postoji bolji jesenski desert od ove ukusne i raskošne torte koja spaja samo najbolje sastojke - kestene, bademe i čokoladu. Nježni biskvit od badema savršeno se nadopunjuje s bogatom kremom od kestena i preljevom od tamne čokolade. Cijeli recept za ovu jesensku tortu je ovdje.

5. Kolačići od kestena

Ukusni i hrskavi, ovi kolačići od kestena odličan su zalogaj koji možete jesti uz kavu ili čaj. Jednostavni su za pripremu, a njihov blagi okus kestena savršeno će upotpuniti svako druženje ili poslijepodnevni odmor. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.