Recept koji ćete držati na hladnjaku: Pita gotova u pola sata, obožavat će ju svi

Foto: Shutterstock

Butternut tikva svestrana je namirnica od koje se mogu pripremiti njoki, štrudla ili juha, a odlična je i kao glavni sastojak slane pite. Donosimo vam jednostavan recept za pitu s lisnatim tijestom, bundevom i špinatom, koja je prikladna i za vegane - samo zamijenite svježi sir tofuom, a klasični jogurt biljnim.

Ova ukusna pita priprema se brzo i jednostavno. Vrijeme pripreme je oko 10 minuta, a vrijeme pečenja 20 minuta. 

Sastojci

  • lisnato tijesto
  • svježi sir
  • mladi špinat
  • naribana butternut tikva
  • jogurt
  • maslinovo ulje
  • začini po želji (kurkuma, sol, papar, slatka paprika, češnjak u prahu)

Priprema

Tikvu naribajte, dodajte joj svježi sir, a zatim i sve ostale sastojke pa sve zajedno dobro promiješajte. Nadjev rasporedite po lisnatom tijestu, zarolajte ga u roladu i premažite maslinovim uljem. Pecite dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Poslužite toplo.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.