PRIPREMATE nedjeljni ručak, imate meso i pitate se - što s njim? Hoćete li ga samo ispeći ili napraviti i umak te što s prilogom? Osim tjestenine, krumpira ili kroketa od krumpira, prisjetite se i nekih omiljenih priloga koji su se nekoć radili za svečanije obiteljske ručkove. Neki od njih su i prilično zasitni, pa ih možete pripremiti i kao samostalni ručak.
Mahune na maslacu s krušnim mrvicama, jelo koje mnogima budi uspomene na djetinjstvo. Jednostavno se pripremaju i dobar su izbor u svako doba godine - evo kako ih radimo.
Hrskave, punjene paprike su zdrav i zasitan prilog - ako ga ne poznajete, predlažemo da ga isprobate već danas. Recept je ovdje.
Klasična palenta - pura ili žganci - obogaćena maslacem i sirom za bogat okus odličan je i zdrav prilog uz mnoga jela, a posebno ona mesna s umacima. Evo recepta.
Prilog koji su nam radile bake i koji zaista pamtimo kao jelo iz djetinjstva - radilo se u sjevernoj Hrvatskoj, a radi se o zasitnom jelu koje se moglo kombinirati i s mljevenim mesom - kao glavno jelo. Recept je ovdje.
Patlidžan u hrskavoj korici - jednostavan i ukusan prilog koji će zavoljeti i oni koji ne vole ovo povrće. Radimo ga ovako.