Lovac na pizze u pizzeriji San Pietro: Nedorečeno tijesto bezličnog okusa

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu i danas je opisao svoje iskustvo iz zagrebačke pizzerije San Pietro.

NAKON objave moje top liste zagrebačkih pizzerija, mnogo se komentatora dotaknulo zapadnog dijela grada. Pitaju se ima li u Zagrebu dobrih pizzerija i na zapadu!? Naravno da ima, posjetio sam većinu, ali me niti jedna nije uvjerila u to da zaslužuje biti u top 10.

>> Ovo je 10 najboljih pizzerija u Zagrebu (bar meni)

Lomio sam se jedino oko pizzerije L'oro di Napoli koja uistinu ima vrhunsku napoletansku pizzu. U biti, imala je, trenutno je zatvorena. Zato sam ciljano i s velikim očekivanjima otišao u San Pietro. Ostalo je samo na tome. Na možda prevelikom očekivanju i vrlo dobroj pizzeriji. Vrlo dobroj, ali ne i odličnoj. I to isključivo zbog same pizze.

Atmosfera super, pizze su podbacile

Prostor je lijepo uređen, ugodnog ambijenta, dobre lokacije i ljubaznog osoblja. Ima nekoliko dobrih stvari koje je potrebno istaknuti. Iako San Pietro osim pizze ima i solidnu ponudu druge hrane (tako smo i naručili, dosta različito), nismo dugo čekali, a sva je hrana na stol stigla u isto vrijeme!

Obično nam u takvim situacijama pizze dođu ranije, a sve ostalo dosta dugo čekamo. Dobra je i ponuda bezalkoholnih i alkoholnih pića, a posebno mi se svidjela dosta široka ponuda piva. A sad teži dio osvrta, sama pizza.

Poveselio sam se kad sam ugledao tijesto, bio sam uvjeren da je pravo romansko, tanko i prhko, poput onog kakvo imaju Duksa, Karijola ili Nu. Nije. Tijesto je tanko, ali nije ni prhko ni hrskavo. Nekako je nedorečeno, vrlo čudne teksture i bezličnog okusa.

Tijestu nema pomoći

Mnoge pizzerije u kojima sam bio imaju tijesto vlastite teksture, ali je ono poput tijesta ličkog Ruspantea ili novosadske Kuće Male skoro pa savršeno. Ovo je jednostavno bezlično i nedorečeno. Nadjevi nisu loši, sastojci su fino složeni, a izbor pizza relativno velik.

Isprobali smo tri pizze, Ricolu al Forno, San Pietru i Carevu koja je nešto veća od ostalih, a može zadovoljiti dvije odrasle osobe koje se ne ubijaju hranom. Cijene se kreću od 53 kune za Margheritu do 89 kuna za pizzu s hobotnicom. Careva je 94 kune, ali je veća od ostalih.

Sve u svemu, osobno smatram da se za nešto višu cijenu od San Pietrove pizze ipak dobije premalo. San Pietro definitivno ima veliki, ali trenutno neiskorišteni potencijal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.