O toksičnom odnosu s majkom, silovanju... Dokumentarac o Brooke Shields stiže na Hulu

Foto: Press

AMERIČKA glumica Brooke Shields u novom dokumentarcu pod nazivom Pretty Baby: Brooke Shields govori o iskorištavanju, silovanju i toksičnom odnosu sa svojom majkom. Dokumentarac je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance, a početkom idućeg mjeseca, točnije 3. travnja, stiže na platformu Hulu podijeljen u dva dijela. 

Dokumentarac nosi isti naziv kao kontroverzni film iz 1978. godine u kojem je Brooke sa samo 12 godina glumila prostitutku i posvećen je pretjeranoj seksualizaciji i objektivizaciji koju je Brooke doživjela još kao djevojčica. Prikazat će se dijelovi intervjua u kojima stariji muški voditelji Brooke ispituju neprimjerena pitanja.

Broke se nakon snimanja tog filma 1978. na neko vrijeme povukla sa scene. Godine 1987. diplomirala je na Princetonu, a u dokumentarcu je ispričala da je nakon završenog fakulteta bila silovana. Srela se s muškarcem kojeg nije željela imenovati kako bi se dogovorili o njezinih novih filmskih angažmana. 

Progovorila o silovanju

Muškarac ju je poveo u svoj hotel, pod izlikom da će joj iz svoje sobe pozvati taksi, no umjesto toga je nestao u kupaonici, vratio se potpuno gol i napao je, prisjetila se glumica. Dosad nije javno govorila o ovom incidentu.

"Nisam se toliko borila ni odupirala… Samo se sjećam da sam se skamenila. Mislila sam da je jedno moje 'ne' dovoljno. I pritom sam cijelo vrijeme samoj sebi govorila - ostani živa i izađi van", ispričala je.

Dokumentarac se dotiče i njezinog toksičnog odnosa s majkom Teri Shields, koja je ujedno bila i njezina menadžerica. Dokumentarac je režirala Lana Wilson.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.