VIDEO Samo su dva proizvedena: Upoznajte veličanstveni McLaren F1 LM

Screenshot: YouTube/McLaren 
 
MCLAREN F1 je po mnogima najbolji supersportski automobil svih vremena. Proizvedeno ih je 106, od čega ih je 64 u cestovnoj verziji, a samo dva imaju specijalnu nadogradnju. Ovo je jedan od njih. 
 
O Mclarenu F1 napisani su brojni hvalospjevi, a mnogi ga smatraju životnim postignućem Gordona Murraya, ali i najboljim od svoje vrste. Svojedobno najbrži automobil na svijetu imao je i svoje specijalno izdanje sa LM specifikacijom motora i tzv. downforce paketom karoserijske nadogradnje. Vanjski znak raspoznavanja je fiksno stražnje krilo, a nakon što se sjedne za upravljač i onaj da se BMW-ov V12 dragulj zavrti 1.000 o/min više od standardne izvedbe. Razvija blizu 700 KS, a i danas je na stazi jednostavno nezaustavljiv. 
 
Konkretan primjerak je u vlasništvu novozelanđanina Andrew Bagnall, koji ga u vlasništvu ima više od desetljeća. Iako se vrijednost automobila kreće u desecima milijuna, za razliku od većine drugih kolekcionara Andrew se ne libi izvući automobil na cestu. I to čini barem jednom mjesečno. "Napravljene modifikacije pretvorile su ga iz udobnog cestovnog automobila koji se lako vozi u tvrdu trkaću mašinu za cestu."
 
Andrew u svojoj ergeli ima i McLaren P1, jedan od najmoćnijih hiperautomobila današnjice, no F1 mu je ipak draži. Jednostavno ga obožava i bez obzira na cijenu neće ga prodavati: "Vozio sam puno lijepih automobila i većine njih bi se riješio nakon par godina. Ovaj auto je pak toliko poseban da me ispuni srećom svaki put kad skočim u njega, toliko da bi njegovom prodajom osjetio veliki gubitak", rekao je Andrew..  
 
Podsjetimo, drugi primjerak ovog u svakom detalju posebnog automobila prodan je na aukciji prije nešto više od godinu dana po cijenu od 13,75 milijuna USD. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.