Top Gear oduševljen Rimcem: Miči se Chiron, ovo je hiperautomobil od 1.385 KS

Screenshot: Top Gear

RIMAC Concept S, poznatiji kao zli brat blizanac produkcijskog Concept_One, privukao je pažnju cijelog svijeta. Ni mediji nisu ostali imuni, pa je i Top Gear ostao zaprepašten najnovijim hrvatskim bolidom.

Tako Top Gear naglašava kako sveprisutna Tesla S u izvedbi P90D, i to u "Ludicrous Mode" modu rada daje maksimum od 773 KS i 967 Nm, te se pita što bi dobili da te vrijednosti udvostručimo. Odgovor je vrlo tih i zove se Rimac Concept_S. Treba samo razmisliti i dati odgovarajući superlativ automobilu kako bi se jasno pokazalo koliko je Rimac Concept_S bolji od Tesle, kažu u Top Gearu.

Pomalo neočekivano, Top Gear kao jedinu manu vidi samo ime modela, odnosno smeta ih pravopisni znak spojnice u imenu. Sve ostalo je za pohvalu, pa napominju kako se hrvatska tvrtka već iskazala, ali i dokazala kako njena tehnologija funkcionira. Pritom podsjećaju kako je prošle godine legenda Pikes Peaka, Nobuhiro ‘Monster’ Tajima, odveo Rimčev prototip do vrha uspona brže od ikojeg bolida sa benzinskim motorom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.