Novi Ceed pobijedio svu konkurenciju

Foto: Kia Motors Hrvatska

DRUGA uzastopna pobjeda u usporednom testu.

Brojni čitatelji listopadskog izdanja njemačkog časopisa Auto Bild ostali su iznenađeni kada su pročitali članak usporednog testa u kojem je potpuno novi Kia Ceed pomeo svu zahtjevnu konkurenciju u svom segmentu. Ceed je postigao da ga ovaj magazin proglasi novim brojem jedan u svom segmentu, u kojem je godinama dominirao Volkswagenov Golf. Ceed nove generacije prvo je mjesto osvojio pri ocjeni pogona, vozne dinamike, udobnosti, ekologije kao i potrošnje te iznimnim ukupnim rezultatom potpuno zasjenio svoje limene konkurente koji nose imena vrlo uglednih svjetskih marki.

Novi Ceed je tako ponovno pogodio u sridu – svoju vrhunsku kvalitetu ponovno je dokazao već u idućem testu istog magazina gdje pokazao da je bolji od ostalih i u izvedbi s dizelskim motorom. U broju iz studenog našao se u usporedbi s francuskim i njemačkim konkurentom te ih je porazio u svakom segmentu: profesionalce je oduševio vrhunskim podvozjem, mekoćom i preciznošću tijekom vožnje, odličnom voznom dinamikom, udobnošću, uravnoteženom kvalitetom na svim područjima te nepobjedivim 7-godišnjim tvorničkim jamstvom.

U ukupnoj ocjeni najnovijeg usporednog testa, Kia Ceed je u verziji 1.6 CRDi s čak 20 bodova više pobijedio nad drugoplasiranima vozilom. Novinari su ga pohvalili riječima da „tako dobru kombinaciju sportskog i udobnog Korejci još nisu imali“.

Iznimni dosezi novog Ceeda nisu slučajnosti. Kia je već dugi niz godina pri samom vrhu na području dizajna, tehnologije, sigurnosti i pouzdanosti. Tako je, primjerice, 2015. godine pobijedila u Auto Bildovom izvješću o kvaliteti vozila, 2016. je u 100.000 kilometarskom testu izdržljivosti slavio model Kia cee'd (prethodnik potpuno novog Ceeda), a iste godine je u usporednom testu među sportskim terencima slavio iznimni Kia Sportage.

Primat na području dizajna, tehnologije, sigurnosti i pouzdanosti Kiji dodjeljuju i druge nezavisne stručne institucije. Ljetos je tako Kia u istraživanju J. D. Power četvrtu godinu za redom osvojila naslov masovne marke s najvećim zadovoljstvom stranaka. To je još jedan uspjeh u nizu koji dokazuje da su Kia vozila najkvalitetnija, a upravo je vrhunska kvaliteta razloga zbog kojeg Kia može ponuditi 7-godišnje tvorničko jamstvo, najdulje u Europi.

Potpuno novi Ceed je zaista početak iznimne priče koji je po dolasku oduševio europske vozače, pokupio niz stručnih priznanja i postigao ono što se nekada činilo nemogućim za brand koji dolazi iz Južne Koreje.

Prijavite se na test vožnju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.