Ženu u Trebinju prvo ugrizla riđovka, a onda je nagazila na poskoka

U TREBINJU u BiH djelatnici Hitne pomoći su u proteklih nekoliko dana imali tri intervencije zbog ugriza zmija otrovnica, od čega su dva ugriza vezana uz riđovke, a jedan uz poskoka, javlja Avaz.

Najzahtjevnija intervencija dogodila se na Trebinjskim brdima, gdje je stariju ženu ugrizla riđovka.

Poskok je nije ugrizao

Nesretna je žena nakon ugriza kamionom prebačena u mjesto Plani Dvori, gdje ju je čekala ekipa Hitne pomoći. Kada je žena izlazila iz kamiona, nagazila je na poskoka. Na sreću žene poskok je nije ugrizao jer bi njezino preživljavanje bilo nakon toga ozbiljno dovedeno u pitanje.

Počela vikati

Kako piše lokalni portal Trebinjelive, Hitna pomoć je došla za 20-ak minuta do unesrećene žene, iako do tog mjesta obično treba dvostruko više s obzirom na to da se radi o makadamskom putu.

Žena je, kad je izlazila iz vozila, nagazila na poskoka i počela vrištati. Liječnicima nije u početku bilo jasno zbog čega vrišti, mislili su da halucinira zbog otrova riđovke. No onda su vidjeli poskoka.

Žena je nakon svega prebačena u trebinjsku bolnicu i smještena na intenzivno liječenje.

Doktor Saša Borjan kaže za Trebinjelive da svake godine zabilježe u prosjeku osam ujeda zmija otrovnica, ali da su u proteklih sedam dana zabilježili čak tri.

"Među njih troje je i troipolgodišnje dijete koje je zmija ujela za prst na ruci. I u ovom slučaju njegovi roditelji su krenuli vozilom iz Graba, a hitna pomoć iz Trebinja", kazao je Borjan.

Liječnici navode da se prilikom ugriza odmah kontaktira Hitna pomoć te da se otrov ne isisava, a dodaju i da je jako mali postotak smrtnosti od ugriza zmija otrovnica, barem na području na kojem su se ugrizi dogodili.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.