Zbog ruskog embarga: Proizvođačima jabuka i mandarina isplaćeno 18,8 milijuna kuna

Foto: 123.rf

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u sklopu mjere povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju, u razdoblju od početka studenog 2015. godine do 07.04.2016. godine isplatila je potporu u iznosu od 18.840.172,09 kuna iz sredstava Europske unije, priopćili su iz Agencije.

Navedeni iznos isplaćen je 321 proizvođaču jabuka i mandarina. Europska unija daje potporu proizvođačima jabuka i mandarina za povlačenje voća s tržišta i slobodnu distribuciju primateljima (humanitarnim organizacijama, ustanovama socijalne skrbi, školama i vrtićima, bolnicama i kaznenim tijelima). Riječ je o mjeri Europske komisije koja je nastala kao rezultat ruskog embarga na uvoz voća i povrća iz Europske unije.

S ciljem spriječavanja trajnijeg poremećaja na tržištu, Europska komisija omogućila je izvanredne mjere potpore proizvođačima određenog voća i povrća.

"Povlačenje s tržišta učinkovita je mjera upravljanja krizom u slučaju viškova voća i povrća zbog privremenih i nepredvidivih okolnosti. Provedba mjere je u tijeku i ovim putem podsjećamo proizvođače da je krajnji rok za dostavu zahtjeva za isplatu 31.07.2016. godine.", zaključuju iz Agencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.