Zbog "morske nemani" stanovnici Fidžija tjednima ne izlaze na more



VEĆ tri tjedna stanovnici nekoliko sela u provinciji Cakaudrove na Fidžiju ne žele izlaziti na more kako bi lovili ribu ili ronili, jer se boje neobičnog morskog bića koje je vidjela jedna od stanovnica sela.

Poglavar sela Naiqaqi Jepeca Nakuvu rekao je kako seljani ostaju na kopnu jer se previše boje za vlastitu sigurnost da bi išli po hranu u more. "Nije bilo ronjenja, ribarenja ili skupljanja morskih plodova otkad je biće viđeno. Otišli smo ga tražiti, ali zato što ga nismo našli je zabrinutost još porasla", rekao je.

Ateca Disukavanua, 52-godišnjakinja koja je prijavila biće, rekla je da nikad nije vidjela ništa slično. S novinarima Fiji Timesa je otišla na mjesto gdje je prvi put vidjela biće i opisala događaj. Čudovište je opisala kao "dugo, s velikom perajom i nalik kornjači s ogromnim ustima".

Stravično iskustvo

"Prvo sam mislila da je riječ o manjem balvanu, ali kada sam pogledala bolje, vidjela sam o čemu se radi. Jako sam se prestrašila i brzo skočila na korijen mangrova, gdje sam ostala sat vremena", ispričala je.

"Nikada u životu nisam vidjela nešto slično. Tresla sam se od straha jer sam viseći na drvetu gledala kako čudovište njuši mjesto na kojem sam stajala. Sišla sam tek kada se voda povukla i kada je bila duboka do gležnja", ispričala je.

Budući da imaju samo Atecin opis, a ne i fotografiju, ostaju samo pretpostavke. Može se raditi ili o životinji s genetskim poremećajem ili tzv. "naboranom morskom psu", kojeg se povremeno viđa na okolnim otocima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.