Dodikov zastupnik novinaru: "Udarajte jače ove iz BiH, nije važno je li istina"

Screenshot: YouTube

ZASTUPNIK Saveza nezavisnih socijaldemokrata u parlamentu BiH, Staša Košarac, dao je upute novinaru Radio televizije Republike Srpske kako da napravi medijski pritisak na zastupnike i ministre Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa. 

Zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević objavila je na svojem Twitteru prepisku Košarca i novinara RTRS-a, piše Patria.
 
 
 
"Bitno je da prođe informacija"
 
"Bitno je samo to da prođe informacija. Jebeš to da li jeste ili nije", napisao je Košarac i ponudio novinaru 100 KM (cca 380 kuna) za dobro osmišljenu priču o Pandurević. 
 
"Morate udariti jače na ove u Sarajevu. (Mladen op.a.) Ivanić je izgleda potpisao za NATO nešto, provjeri", piše na jednoj od poruka novinaru. 
 
U drugoj poruci dodaje: "Forsiraj ovo za (Dragana op.a.) Mektića da radi po nalogu iz Sarajeva. Moramo ih gaziti svaki dan." Novinar na to odgovara: "Njega ubijamo svaki dan. To je prošlo, nema problema."
 
"Osmisli priču za Pandurevićku"
 
"Aj osmisli priču za Pandurevićku, imaš 100 maraka", napisao je Košarac novinaru. Napisao mu je i to da treba izvještavati o tome kako Savezu za promjene odgovara koalicija sa SDA, te kako će mu osigurati nekoga tko će ga odvesti do privatnog zemljišta koje je Pandurević prodala u Tarčinu kod Sarajeva.
 
Nakon svega, Pandurević je na Twitteru ponovo objavila post, ovaj put da RTRS "gori" jer se traži odakle su procurile ove sve informacije.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.