Zaštitar Sokol Marića, rođak i prijatelj osuđeni za napad na trgovkinju elektrošokerom

ROBERT MILUNOVIĆ, zaštitar Sokol Marića, osuđen je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno zajedno s rođakom Elvisom Puljkom i prijateljem Tihomirom Džajom za neuspjeli pokušaj razbojstva u Makarskoj prilikom kojeg su se poslužili elektrošokerom.

Zaštitar nabavio opremu za pljačku

Cijeli plan osmislio je Milunović. Radeći kao zaštitar u Volksbanci zapazio je da šefica obližnje trgovine "Tommy" Ana Švragulja svako jutro nosi utržak u banku. Nabavio je elektrošoker i objasnio partnerima kako se radi s njim. S poljskog autobusa skinuo je registraciju, prepolovio je i montirao na motocikl Aprilia Elvisa Puljka, koji se u pljačku tog srpanjskog jutra otputio sa Džajom.

Dok je Puljak čekao spreman s vozilom u blizini, na Švragulju je elektrošokerom nasrnuo Džaja. Na glavi su mu bile kaciga i sunčane naočale, na rukama kirurške rukavice! Tvrdio je da ju je taknuo jedan, dvaput, no napadnuta trgovkinja kaže da ju je "tresnuo" najmanje sedam, osam puta. No, utržak, nešto više od 200 tisuća kuna nije ispuštala.

Trojica su više-manje sve priznala. Milunović se pokušao izvući da Džaji i Puljku nije dao elektrošoker, no sud mu nije povjerovao, jer su ga već ranije otkucali partneri.

Za krivotvorenje isprava i pokušaj razbojstva, Milunović je dobio dvije godine zatvora, ali je zato pušten iz pritvora. Za ista djela, Puljku je dosuđena jedinstvena kazna od godine i 4 mjeseca zatvora, dok je Džaja za napad elektrošokerom osuđen na godinu i po zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.