Vučićev suparnik zadržan na granici pri povratku iz Hrvatske: "To je maltretiranje"

Foto: Milan Maricic/PIXSELL

ZDRAVKO PONOŠ, šef stranke Srbija centar i predsjednički kandidat oporbe na izborima u Srbiji, tvrdi da je jučer sat i 40 minuta bio zadržan na graničnom prijelazu Batrovci, na ulasku iz Hrvatske u Srbiju.

Ponoš i njegova obitelj zadržani su na granici dok razgovor s njima, kako mu je rečeno, ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA), piše Danas.rs. Nakon više od sat i pol čekanja, Ponošu su vraćeni dokumenti, a njega su obavijestili da BIA ipak nije zainteresirana za razgovor, piše N1 Srbija.

"Policija mi je uzela, a carinik mi vraća dokumente", rekao je Ponoš, koji je za N1 ispričao da su na Batrovcima on i obitelj predali dokumente, nakon čega su mu granični policajci rekli da parkira sa strane. U međuvremenu je pripadnik carinske službe napravio pretres Ponoševog automobila i stvari.

"Ja se nadam da što god su planirali napraviti, da će učiniti u razumnom roku nakon ovih šest-sedam sati vožnje. U međuvremenu su nam pretresli vozilo, detaljno pregledali sve stvari koje nosimo. Prvo što su pitali nakon što su pogledali u putovnicu je odakle dolazim. To mi se prvi put događa kada ulazim u svoju zemlju", rekao je šef Srbija centar za N1.

"Nije riječ o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju, ovo je politički pritisak"

Ponoš je ranije ispričao da mu je šef granične policije rekao da, kako je radio u sektoru sigurnosti, ne može ući u zemlju, već moraju nekome javiti kako bi ga propustili.

Poručio mu je neka s obitelji pričeka dok ne dođu neki ljudi obaviti razgovor s njim. Dodao je da mu je rečeno da su "ti ljudi" službenici BIA-e, koji trebaju stići iz lokalnog sjedišta koje pokriva taj dio Srbije. Ponoš naglašava da je ovo prvi put da mu se tako nešto događa na nekoj granici. 

"Ovdje nije riječ o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju. BIA ne funkcionira na takav način i ne obavlja razgovore na granici. Procedura je takva da ako BIA smatra da treba obaviti razgovor sa mnom, onda mi uputi poziv na kućnu adresu. Pretpostavljam da ima i moj broj telefona te me može obavijestiti i na taj način. Sasvim je jasno da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku i maltretiranju moje obitelji. Kako drugačije nazvati to kada vas nakon višesatnog putovanja, po izuzetno toplom vremenu, policija zadržava na graničnom prijelazu još sat i 40 minuta", rekao je Ponoš za Danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.