Vrdoljak branio uhljebe, urlao i divljao po Saboru: "Ovo su radili Goebbels i fašisti"

Foto: Hina, Index

UHLJEBLJIVANJE u HEP-u, zbog kojeg je jutros ostavku podnio prozvani Martinek, danas je glavna tema i u Saboru. Na posebnom udaru je HNS s obzirom da većina uključenih u ovu aferu dolazi upravo iz njihovih redova.

O tome je govorio Mostov Maro Kristić. On je pročitao popis kadroviranja u HEP-u od strane HNS-a.

"Slučaj skandaloznog zapošljavanja u HEP-u gdje se na račun i preko leđa hrvatskog branitelja zapošljava nećak jednog od direktora me potakao da pročitam ovu listu", rekao je Krstić pa počeo čitati popis imena zapošljavanih u HEP-u.

Njegov je potez potpuno razbjesnio Ivana Vrdoljaka, čelnog čovjeka HNS-a, koji se u govoru derao optužujući mostovce za fašizam.

"Ozbiljan komentar na ovakvo nabrajanje nemam", rekao je Vrdoljak i odgovorio prozivanjem Tomislava Šerića, smijenjenog predsjednika uprave HEP-a i člana Mosta.

"Šerić Tomislav, imenovan od vašeg ministra Panenića u nadzorni odbor Končara, a vi ga sada nabrajate kao našeg uhljeba", rekao je Vrdoljak.

Vrdoljak: "Čuvajmo i poštujmo naše ljude u HEP-u"

No, onda je tek počeo paljbu.

"Postoje kriteriji kvalitete i rezultata. Hvala ti kolega što si nabrojio 40 HNS-ovaca od 11.000 zaposlenika HEP-A, Za 2000 zaposlenika HEP-a smo smanjili u svom mandatu broj zaposlenih. Ovih 10.000 su ostatak. Kad izdvojimo ovih četrdeset, imamo 10.960 zaposlenika HEP-a, pa ćemo brojiti krvna zrnca, koji je tu broj HDZ-ovaca, HSS-ovaca pa možda i mostaša. Ono što je predmetno je da je zadnji koji je nabrajao ovako ljude bio Goebbels, fašisti. Šta ćemo napraviti, hoćemo ubijati ljude po ulici. Ako je netko Srbin ili pripadnik neke stranke? Ili ćemo poštivati Ustav i da svi imaju jednaka prava. Ja nikad nisam nabrajao ovako ljude niti HDZ-u niti SDP-u niti jednoj političkoj opciji", grmio je Vrdoljak i potom za uhljebljivanje optužio Maru Kristića.

"Mislite da ne znamo da je Petrov na čudan i ilegalan način dobio 3000 maraka za svoj doktorat. Mislite da mi to ne znamo? Nego čuvam dignitet te osobe kao i dignitet svih zaposlenih HEP-ovaca jer je to javno poduzeće. Čuvajmo i poštujmo naše ljude koji su tu imenovani", vikao je Vrdoljak.

"Prebrojavanje krvnih zrnaca nije način. Zašto je Panenić pizza majstora stavio u nadzorni odbor Končara u ime Mosta. Kako vam nije neugodno. Maro Kristić, najveći uhljeb u Dubrovačko neretvanskoj županiji, ima moralno pravo nakon promijenjenih četiri ili pet stranaka doći ovdje i raditi spisak kao Goebbels, pa kako vam ljudi nije neugodno. Čuvajte instituciju, grb, građane koji daju rezultat, čuvajte građane koji su sada zaposleni od HEP-a, HNS je uvijek fokusirana na odgovornost i rezultat", rekao je Vrdoljak i dobio posprdni pljesak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.