Vlada donijela odluku o žurnoj pomoći Sloveniji zbog poplava

Foto: Borut Zivulovic/PIXSELL

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o pružanju žurne pomoći poplavom pogođenim područjima u Republici Sloveniji. 

Slovenija je u nedjelju, 6. kolovoza uputila molbu za pomoć putem Mehanizma Unije za civilnu zaštitu (UCPM), prvenstveno u vidu građevinskih strojeva s rukovateljima.

Slijedom toga, hrvatska vlada uputit će joj pomoć u vidu modula opremljenog građevinskim strojevima s ciljem operativnog rada na uklanjanju posljedica poplave.

Pružanje humanitarne pomoći Sloveniji

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a se zadužuje za organizaciju i pratnju modula za pružanje pomoći. Spremnost za polazak treba biti u roku 24 sata od donošenja Odluke. Financijska sredstva potrebna za provedbu ove Odluke osigurana su u hrvatskom Državnom proračunu za 2023. godinu.

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o prelasku granice Republike Hrvatske Oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u Sloveniji u uklanjanju posljedica olujnog nevremena.

Na zamolbu Republike Slovenije odobren je prelazak granice korištenjem jednog helikoptera Mi-171Sh Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva s osam pripadnika Oružanih snaga RH sukladno iskazanim potrebama Republike Slovenije i mogućnostima Oružanih snaga Republike Hrvatske, priopćeno je iz vlade. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.