VIDEO Sat vremena bio zatvoren tunel na A1, stvorila se ogromna kolona. Javio se HAC

Foto: Čitatelj Indexa

Ogromna kolona stvorila se nešto prije 18 sati na autocesti A1 Zagreb - Ploče - Karamatići u tunelu Mala Kapela u smjeru Dubrovnika, nakon što je prekinut promet u tunelu Mala Kapela. Prema informacijama HAK-a, u kolona je bila duga šest kilometara, a prema Googleu kolona je bila dugačka gotovo 10 kilometara. 

Nekoliko minuta prije 19 sati čitateljica je javila kako promet polagano kreće. Neki od čitatelja javljaju kako su u koloni čekali sat vremena. Nešto nakon 19 sati kolona je i dalje bila oko četiri kilometra, no oko 20 sati autocesta se raščistila i sada promet teče bez zastoja. 

 

"Uključio se požarni alarm pa je teretno vozilo naletjelo na rampu"

HAK je objavio kako je tunel zatvoren jer se u njemu aktivirao požarni alarm. Index je sada iz HAC-a dobio detaljnije informacije o tome što se događalo. 

"Nakon što se aktivirao automatski alarm za protupožarnu zaštitu, tehničke i vatrogasne ekipe Hrvatskih autocesta pregledale su obje tunelske cijevi i ustanovile da nema požara. Promet je pušten jednom cijevi, dok je u desnoj cijevi teretno vozilo naletjelo na rampu te je bilo potrebno uklanjanje teretnog vozila iz tunela. Ophodnja i vatrogasci su na mjestu događaja", kazali su nam iz Hrvatskih autocesta. 

"Kada se aktivira alarm za požar, sustav detekcije zbog sigurnosti korisnika automatizmom zatvara tunel. Promet je pušten u oba smjera", rekli su još za Index iz HAC-a.

Kroz hitni koridor koji su ostavili vozači dok su čekali otvaranje tunela prolazili su policija i Hitna pomoć. 

 
 

Na Facebooku se javila saborska zastupnica Centra Marijana Puljak koja je objavila fotografiju kolone iz autobusa i napisala kako je i ona zapela pred tunelom Mala Kapela.

Stali smo. Tunel Mala Kapela zatvoren.

Posted by Marijana Puljak on Friday, June 16, 2023
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.