VIDEO Ruski zastupnik: Finska se pretvara u drugu Ukrajinu

Screenshot: X

ANDREJ Guruljov, bivši ruski vojni zapovjednik i aktualni parlamentarni zastupnik, sugerirao je na državnoj televiziji da bi Finska, članica NATO-a, mogla biti sljedeća meta ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon Ukrajine, prenosi Newsweek. Finska se pridružila vojnom savezu ove godine kao odgovor na Putinovu potpunu invaziju na Ukrajinu. 

Rusija i Finska dijele granicu dugu 1340 kilometara. Guruljov, bivši zamjenik zapovjednika Južnog vojnog okruga, gostovao je na državnom kanalu Rusija-1. Isječak od 27 sekundi iz njegovog gostovanja je na X-u objavio BBC-jev novinar Francis Scarr. U rujnu je finski javni servis Yle izvijestio da Rusija razvija svoju vojnu bazu u Petrozavodsku.

"Užasno je što Finci pišu"

"Jako dobro razumijemo da Finsku pretvaraju u drugu Ukrajinu. Nemoguće je ne primijetiti te procese. Danas je raspoloženje u Finskoj podgrijano, dao sam svojim suradnicima konkretne upute da pogledaju što Finci pišu - i to je užasno! Oni radosno govore da je 'Petrozavodsk naš!' i sve ostalo", kazao je Guruljov. 

Ranije ovog mjeseca, nezavisna ruska istraživačka publikacija Agentstvo priopćila je kako novi predsjednički dekret sugerira da bi se Moskva mogla spremati za sukob s Finskom i baltičkim državama. Ruski vojni analitičar Jurij Fedorov rekao je za Agentstvo kako ponovno stvaranje Lenjingradske vojne oblasti implicira da se Rusija priprema za moguće sukobe s baltičkim državama i NATO-om.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.