Velika policijska akcija u BiH: Pretresi na 20 lokacija, među uhićenima i policajci

Ilustracija: EPA

U BOSNI i Hercegovini se od ranih jutarnjih sati provodi opsežna policijska akcija kodnog naziva Meta 2, a koja je rezultat višemjesečnih operativnih aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. U sklopu akcije vrše se pretresi na 20 lokacija, javlja Dnevni avaz.

Policija traga za predmetima koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku protiv 20 osoba koje su meta ove akcije. Njih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlasti, te kaznenih djela primanja dara i drugih oblika koristi, odavanja službene tajne, neovlaštene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga te teške krađe.

Pokušaj suzbijanja korupcije među policajcima

Pretresi se realiziraju po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju. Među osumnjičenima su i aktivni policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Stoga se ova akcija može tumačiti kao pokušaj suzbijanja koruptivnih radnji među policijskim službenicima. 

Policijski timovi koji provode akciju djeluju u suradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona i u koordinaciji s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). S obzirom na to da je akcija još uvijek u tijeku, prerano je govoriti o detaljima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.