Velika istraga. Policajka osumnjičena za pomaganje ubojici, istražuju i sutkinju

Foto: Facebook

Istražni timovi Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli obavljaju velike operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje prije, tijekom i nakon trostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva tri osobe u Gradačcu, javlja Klix.ba.

Kako navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, u određene provjere su uključene i druge policijske agencije.

>> Tko je trostrukom ubojici otkrio gdje se skriva žena? Pod istragom više policajaca

"Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentiranju različitih segmenata vezanih za spomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izvještaji i prateći materijalni dokazi", ističe Arnautović.

"Do dostavljanja izvještaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj provjeri i istražnoj radnji koje se obavljaju. Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neprovjerene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemjerljivu štetu društvu u cjelini i samom daljnjem tijeku istrage", precizirao je Arnautović.

"Provjeravaju se veze policije s Nerminom Sulejmanovićem. Točno je da se radi na slučaju policijske službenice osumnjičene za pomaganje ubojici, ali u ovom trenutku ne mogu reći više od toga", rekao je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Istražuje se postupanje sutkinje. Odbila zabraniti ubojici približavanje žrtvi

Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (UDT) je formirao predmet po službenoj dužnosti o postupanju sutkinje Općinskog suda u Gradačcu. UDT BiH je formirao predmet po službenoj dužnosti na osnovi članaka objavljenih u medijima o postupanju sutkinje Općinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović, javlja Klix.

"Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sutkinje u postupku donošenja odluke", navedeno je.

Početkom srpnja ove godine je Nizama Hećimović, koja je u petak monstruozno ubijena, zatražila od nadležnih institucija da nju i bebu zaštite od nasilnika, njenog nevjenčanog supruga. Policija je 7. kolovoza zatražila zabranu prilaska za Nermina Sulejmanovića, međutim Općinski sud u Gradačcu je to odbio s obzirom na to da Nizama nije htjela svjedočiti u ovom slučaju jer se uplašila. Četiri dana kasnije je brutalno ubijena, a ubojica je sve prenosio uživo na Instagramu.

Ubojica nije dobio zabranu prilaska niti je žrtva zaštićena od nasilnika kojeg je prijavila nadležnima. Rješenje o neodređivanju zabrane prilaska je potpisala sutkinja Numanović protiv koje UDT BiH sada vodi postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.