Ustaše ili karlovačka mladež HDZ-a: "The famoUs joung people in Croatia"

IZGLEDA da karlovačka mladež HDZ-a opet koketira s ustaštvom. Karlovac su posljednjih dana preplavile naljepnice s logom HDZ-ove mladeži s natpisima "Najpopularnija mladež U Hrvatskoj", odnosno u vrlo lošem engleskom prijevodu "The famoUs joung people in Croatia" (i da, "joung" doista jest napisano s početnim slovom j umjesto y op.a.)

Podsjećamo, mladež HDZ-a u Karlovcu "proslavila" se razbijanjem i tučnjavom i River pubu gdje su se, potaknuti većim količinama alkohola, vješali za luster uz povike "Ajmo ustaše!". Vlasniku navedenog lokala kasnije su i prijetili, da bi jedan od HDZ-ovih "mladih lavova" Ivan Turković 10. travnja poslao vlasniku River puba Željku Godaču SMS čestitku povodom "rođendana" NDH.

"Na današnji dan, Desetoga Travnja prije 68 godina, u Zagrebu glavnom gradu svih Hrvata uz Božju pomoć i vjekovnu težnju Hrvatskoga naroda proglašena je Nezavisna Država Hrvatska! Prigodom ovog povijesnog jubileja, upućujem čestitke Hrvaticama i Hrvatima u domovini i diljem svijeta", glasila je vrlo nepismeno napisana poruka koju je dobio Godač, a nakon čega je Turković izbačen iz stranke. Još ranije je iz mladeži izbačen i Željko Goršić, jedan od aktera nereda u River pubu.

Predsjednik karlovačke mladeži HDZ-a Matija Perković u izjavi za Radio Mrežnicu demantirao je da njegova stranka ima ikakve veze sa spornim naljepnicama. "Mladež HDZ niti je naručila niti je dala tiskati navedene naljepnice. Po svemu sudeći, riječ je o pokušaju diskreditiranja mladeži HDZ-a u kontekstu predstojećih lokalnih izbora", rekao je Perković.

Uskoro se pokazalo da mladež doista nije kriva za najnoviju "ustašku aferu", odnosno da, kako su proteklih dana komentirali građani Karlovca, "nisu toliko glupi da opet nešto zakuhaju". Sporne naljepnice djelo su grafičkog dizajnera Zdenka Barjakovića, koji je naljepnice tiskao u svojoj radionici kao satiričnu kritiku na zbivanja koja su mladež HDZ-a pratila proteklih mjeseci.

P.V.
Foto: Radio Mrežnica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.